Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2015 10:22   Güncelleme : 14-10-2015 10:21

Müftü Işık'tan Hicri Yılbaşı Mesajı

Gerze İlçe Müftüsü Ali Işık, Muharrem ayının başlaması sebebiyle bir açıklama yaptı.

Müftü Işık'tan Hicri Yılbaşı Mesajı

Işık açıklamasında, 14 Ekim 2015 Çarşamba günü itibariyle Muharrem ayına (Hicri 1437 yılına) girdiğimizi ifade ederek “ Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.

Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır.

Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir.

Muharrem ayının 10. Gününe ise Aşure günü denir. Peygamberimiz (SAV), muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tutmayı ashabına tavsiye etmiş; “Ramazan ayında tutulan oruçtan sonra oruçların en hayırlısı, muharrem ayında tutulan oruçtur” buyurmuştur.

 Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerin efendisi İmam Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların İmam Zeynelabidin ile süren aziz hatırasını yad ediyor, Ehl-i Beyt-i Mustafa’yı saygıyla selamlıyor; asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi. 

AdminAdmin