Güncel
Giriş Tarihi : 29-11-2017 15:03   Güncelleme : 29-11-2017 15:37

Müftü Karar, Peygamber Efendimizi Öğrencilere Anlattı

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze Meslek Yüksekokulunun öğrencileriyle buluşarak Mevlid Kandili'nin fazilet ve önemini anlattı

Müftü Karar, Peygamber Efendimizi Öğrencilere Anlattı

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Mevlid Kandili'nin anlamı önemi ve faziletlerini Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerine anlattı.

Yüksekokulun Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminer saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Sarnıç Köyü Çalık Mahallesi İmam Hatibi Ömer Köksal, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Sonrasında Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, seminerini vermek üzere kürsüye geldi.

''Mevlid Kandili, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıldönümüdür'' diyerek sözlerine başlayan Müftü Karar, ''Rebîülevvel ayının 12'si geldiğinde efendimizi yeniden anmak için fırsat buluruz. Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günü ve gecesidir. Muhtaç olduğumuz rahmete Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ile nail oluyoruz. O, kurtarıcı olarak geldi. Hem Dünya hem de Ahiret hayatında yanmaktan kurtulmamız için özel olarak gönderildi. Onun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliğidir'' ifadelerinde bulunarak sözlerinin devamında Peygamber Efendimizin hayatından örnek alınacak kesitler anlattı.

Peygamber efendimizin kurtarıcı şefaatine ihtiyacımız olduğunu söyleyen Karar, ''Efendimiz ümmete olan mesajında 'Salat-ü Selam getirin bana ulaşır' demiştir. Efendimize getirdiğimiz salavatlar kıyamete kadar kendisine ulaştırılıyor. İletişim kanallarımız açık. Bu gece onu tanıma gecesi. Peygamber Efendimizi bir tanısak bütün problemlerimiz çözülecek'' şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda Yüksekokul Müdürü Öğr.Gör. M.Sedat İpar, kürsüye gelerek, İslâm dünyasının içerisinde bulunduğu durumun, Peygamber Efendimizin rehberliğinden istifade edilemediği için yaşandığını dile getirdi. Verdiği seminer için Müftü Bayram Karar'a ve Kur'an Tilaveti için de İmam Hatip Ömer Köksal'a teşekkür eden İpar, Karar ve Köksal'a hediyelerini takdim etti.

Seminer hediye takdimi ardından sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül