Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2015 12:12   Güncelleme : 22-12-2015 11:53

Müftü Vekili Yılmaz’dan Kandil Mesajı

Gerze İlçe Müftü Vekili ve Vaizi M. Cemal Yılmaz, Mevlid kandili nedeni ile gazetemiz aracılığı ile bir mesaj yayınladı

Müftü Vekili Yılmaz’dan Kandil Mesajı

 Yılmaz mesajında Mevlid kandilinin önemine değinirken, şu ifadeleri kullandı;

 Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) Yüce Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, O’nun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlâkı özümsemek, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve topluma aktarmak amacıyla milletimiz, asırlar boyu Sevgili Peygamberimize derin bir sevgi ve muhabbet duymuştur. O’nun doğduğu günü kutlu gece ilan ederek, aziz hatırasını yâd etmek üzere çok sayıda manzum eserler meydana getirmiş, bir mevlid edebiyatı oluşturulmuş ve bu maksatla mevlid merasimleri tertip edilmiştir. Bu merasimler vesile edilerek aziz milletimizin Peygamberimize olan sevgisi perçinleşmiş, milletimize O’nun sevgisi etrafında birlik ve beraberlik mesajları verilmiş ve her yıl artan bir heyecanla O’nun dünyaya teşriflerini Mevlid Kandili olarak kutlamışlardır. 
 
Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini; hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir. Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. 
 
Peygamberimizi bize en iyi bir biçimde anlatan ve tanıtan Kur’an, O’nun hayatını ‘yaşanabilir en güzel model’ olarak takdim etmekte ve kendisini örnek almamızı istemektedir. O, ‘bizim içimizden bize gelmiş’ (Tevbe, 9/128) ve ‘âlemlere rahmet olarak’ (Enbiya, 21/107) gönderilmiş bir elçidir. ‘İçimizden biri’ olması, O’nun örnek olmasının imkânına işaret içindir. Onu sevmek ve örnek almak demek, sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın kurtuluş huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılması olarak algılanmalıdır. 
 
   Sevgi ve rahmet peygamberi olan Kutlu Nebi “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak sevgiyi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapmıştır. O, bize Allah’a iman edip O’nu sevmeyi, O’na bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. 

 

    Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta Gerzeli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âleminin  

Mevlid Kandilini tebrik ederim. 

 

 

AdminAdmin