Güncel
Giriş Tarihi : 30-05-2022 14:43   Güncelleme : 03-06-2022 15:58

Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Köy ve mahalle muhtarları, talep ve sorunlarını dile getirdiler

Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Her ay düzenli olarak, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında, köy ve mahalle muhtarları ile kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımı ile Sedat Işıdı Kültür Sanat Merkezinde yapılan Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Köy ve mahalle muhtarları ile kurum ve kuruluş müdürlerinin sorunlar ve çözümleri noktasında karşılıklı istişarelerde bulunduğu toplantıya, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Refik Kaymakam Özlem Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ve Ahmet Burma ile köy ve mahalle muhtarları katılım sağladı.

Vatandaşların bilgilendirilmesi ve yanlış algıların olmaması adına bu toplantıların yapıldığını belirten Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, mevzuat değişiklikleri, sorunlar ve öneriler gibi konularda vatandaşların bilgilendirilmesini sağlayan organlardan birisinin muhtarlar olduğunu kaydetti.

Dundar, “sizler, vatandaşlarımız devlet kurumlarımızla doğrudan, aracısız bir iletişim aracı bulabilmesine, sağlıklı iletişim kurabilmesine olanak sağlıyorsunuz. Şayet bunun aksi olursa, icraat yerine, dedikodu ile işler yürür.

Biz bunu arzu etmiyoruz. Doğru neyse, hakikat neyse, olması gereken neyse onun üzerinden gidilmesi gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı, toplantılarımızı icra ediyoruz.

Belki bir kısmınız “her ay geliyoruz ama bir şey olmuyor” diye düşünmemeliyiz;  her öğün nasıl yemek yiyorsak bu da bu şekilde düşünülmeli, konuşacağız ki sorunları aşabilelim” ifadelerini kullandı.

MUHTARLARIMIZIN İLGİ ALANLARI İÇME SUYU, KÖY YOLLARI…

Dundar, “KÖYDES programımız açıklandı, sizler de takip ediyorsunuz. Tüm köy sorunlarımızı, ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında imkânlarımız yeterli değil. İhtiyaçlar sürekli artabiliyor. Yollarımız eskiyor, aşınıyor. Bizler de elimizden geldiğince, sizlerin de desteğiyle devletimizin, özel idaremizin imkânlarıyla, imeci usulüyle ne kadar yapabilirsek yapmaya çalışıyoruz.

Mayıs ayının sonu geldi, havalar yeni yeni ısınmaya başladı. Bu sene uzun süren yağışlar, heyelanlar, toprak kaymaları oldu, bir yandan yapıyoruz, bir taraftan kaymalar afetler devam ediyor.  Bu durumları aşmak içinde tüm kurum ve kuruluşlarımızla hep beraber bir çaba sarf ediyoruz.

Bu seneki iş programımızı oluşturduk. En çok talep edilen konu, yolların standardının yükseltilmesi. Yolların iyileştirilmesi noktasında talepte bulunduk. İçme sularıyla ilgili de talepler var. Yenilenmesi gereken şebekeler var.

Biz ne kadar iş yapabilirsek bunu kar sayacağız. Kaynaklarımız az, yapacağımız iş çok. Bu noktada sizin de desteğinizle ihtiyaçlar noktasında katkılar sunacağız.”

KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULMALIYIZ

Biz kendi çabamız, kendi bilgimiz, kendi imecemizle ne kadar iş üretebileceğimizin peşine düşeceğiz. Tabiri caizse bir taşla iki hatta üç kuş vurmaya çalışacağız, bu noktada sizin desteğiniz çok önemli.

Biz birlik olarak sizlere lojistik ve imkân noktasında yardımcı olacağız. İşi kolaylaştırmak içinde sizden katkı istiyoruz. Sizlerin de bu noktada özverili şekilde katkı sunmanızı istiyoruz, bekliyoruz. İmkânlar ölçüsünde hep birlikte ihtiyaçların üstesinden gelmeye çalışalım.

Çabamız, amacımız her ihtiyacı karşılamaya çalışmak” diye konuştu.

Kaymakam Dundar’ ın konuşmasının ardından muhtarlar ormanda yapılan kesimleri taşıyan kamyonların aşırı tonaj yükleyerek bin bir zahmetle yapılmış köy yollarını bozduğunu kaydederek bu araçların tonajlarını düşürmesi ve yolların zarar görmemesi noktasında talepleri oldu.

Yine birçok köy muhtarı telefon hatları ve direkleri ile ilgili sıkıntılarının olduğunu kaydederek Türk Telekom’ dan buralardaki sıkıntıların aşılması noktasında destek istediler.

Yine aynı şekilde birçok köy muhtarı yol ve su noktasında taleplerini iletti.

AdminAdmin