Güncel
Giriş Tarihi : 28-03-2022 16:12   Güncelleme : 28-03-2023 11:17

Muhtarların Sorunları Dinlendi

Muhtarlar orman kesimi ve kanser konularında bilgilendirildi

Muhtarların Sorunları Dinlendi

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ın talimatları doğrultusunda ilçemizde düzenli olarak her ay yapılmakta olan Muhtarlar Buluşması bugün yine Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Kaymakam Refiki Özgü Özen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda muhtarların sorunları konuşuldu ardından Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin orman kesimi ve ormanla alakalı birçok konuda muhtarları bilgilendirdi.

Ardından Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Rümeysa Nur Küçük ve sağlık personelleri tarafından meme, rahim ağzı ve kolon kanseri konularında muhtarlar ve kurum müdürlerine bilgiler aktarıldı.

Dr. Rümeysa Nur Küçük Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) olarak; 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taramasının 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kalınbağırsak kanseri taramalarının ücretsiz olarak yapılmakta olduğunu belirterek kültür merkezindeki toplantıya katılan herkese “lütfen kanser taramalarımızı ihmal etmeyelim” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra köy muhtarlarının talep ve önerileri dinlendi. Acısu köyü Muhtarı Fikri Uyanık’ ın köy yollarının bozuk olduğunu belirtmesi üzerine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, bu yıl yağışların bol olduğunu, bu yağışların da içme suları ve tarımsal sulamalar için büyük önem arz ettiğini belirtti. Dundar, “yağışların bol olması özellikle yer altı su kaynaklarının beslenmesi açısından rabbimiz tarafından bizlere verilen bir lütuftur.  Yol konusunda Özel İdare ve bizlerin ekibiyle, şantiyemizle yolların iyileştirilmesi, rehabilite edilmesi için hep beraber çalışacağız. Yollarımız çok dağınık, yol ağı geniş. Standart anlamda yollarımız yapılmamış veya yapılmış bozulmuş. 42 köyümüz, 253 mahallemiz var. Yolların iyileştirilmesi için 4 koldan gayret edeceğiz” diye konuştu.

Orman kesimi, kanser, muhtarların dinlenmesi ve diğer konularda yapılan bilgilendirmelerin ardından Gerze Kaymakamı bir süre önce Belediye Başkanı ile birlikte yapmış oldukları Ankara ziyaretleri ve görüşmelerle alakalı olarak muhtarları bilgilendirdi.

Program, Aile Sağlığı Merkezi tarafından kolon kanseri için dağıtılan kitlerin ardından sona erdi.

AdminAdmin