Güncel
Giriş Tarihi : 11-02-2022 13:00   Güncelleme : 11-02-2022 13:10

Muhtarların talep ve şikâyetleri dinlendi

Mahalle ve köy muhtarlarıyla, arz, talep ve şikâyetler dinlenmek üzere toplantı gerçekleştirildi

Muhtarların talep ve şikâyetleri dinlendi

Toplantı, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında, ilçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Kaymakam Dundar, her ay muhtarlar ve kurum müdürleriyle bir araya gelinerek bu toplantıların gerçekleştiğini, karşılıklı istişarelerde bulunulduğunu, kurum çalışmaları ve gelişmelerin değerlendirildiği, muhtarlardan gelen sorun veya şikâyetlerin,  ilgili kurum yetkililerince iletildiğini ve çözümü noktasında adımlar atıldığını belirtti.

Toplantıda köy muhtarlarının talepleri dinlendi ve çözüm yolları konusunda bilgilendirmeler yapıldı

Gerze Orman ve İşletme Müdürü Ali Keskin, köy muhtarlarına köylerinde bulunan, eko-turizme kazandırılabilecek alanlarla ilgili istişarelerde bulunmak istediğini belirtti. Konu üzerine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde 2024 yılına kadar 110 adet rota hayata geçirileceğini, şimdiye kadar 50 rota oluşturulduğunu, Sinop’ unda bu potansiyele sahip illerden biri olduğunu kaydetti.

Konu üzerine İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Hızarçayı köyü’ nde de bir şelale olduğunu, buranın turizme kazandırılabileceğini, Yazı İşleri Müdürü Cevdet Çakır’ da Acısu köyü’ nde yaşlı ağaçlar olduğunu yine Abdaloğlu köyü’ nde de ağaçtan doğal bir köprünün bulunduğunu bunların turizme kazandırılabileceğini belirtti.

Gerze’ nin güçlü yönleriyle zayıf taraflarını bertaraf edebiliriz

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, kaymakamlık bünyesinde hem üniversite hem de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki gönüllü öğretmenlerle proje ve ARGE ofisi oluşturduklarını, önümüzde günlerde de çalıştay planlaması yaptıklarını, bu çalıştayda Gerze’nin zayıf ve güçlü yönlerinin, fırsatlarının ve tehditlerinin belirleneceğini, güçlü yönlerle zayıf yönlerin nasıl bertaraf edileceğinin üzerinde durulacağını belirtti.

Şikâyet ve Talepler Dinlendi

Altınyayla köyü Muhtarı Kasım Tarakcı’ nın, 85 yaş üstü vatandaşların aşılarını yapmak için köylerine sağlık çalışanı gelmesini talep etmesi üzerine Gerze İlçe Sağlık Müdürü Rumeysanur Küçük, köylerde aşı olacak vatandaşların belli sayıya ulaştığında aşılarını yapmak için sağlık çalışanlarının gittiğini belirtti.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un, yol genişletme çalışmalarının akabinde bazı mahallelerde elektrik direklerin hala yerlerinin değiştirilmediğini söylemesi üzerine YEDAŞ yetkilisi Hakan Gözütok, direklerin kenara alınacağını, şu an malzeme tedarik sıkıntısı yaşadıklarını, plan ve projelerin tamamlandığını, sürecin hızlandırıldığını belirtti.

Gözütok, elektrik direklerinin yalnızca kenara alınmadığını aynı zamanda yerin altına alındığını da kaydetti.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Bal, mahallenin tamamının internet altyapısına sahip olmadığını, bu sebeple vatandaşların özellikle öğrencilerin mağduriyet yaşadığını, yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istediğini kaydetti.

AdminAdmin