Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2020 11:18   Güncelleme : 13-01-2020 14:28

Mute Çorap 2. Yılını Kutladı

Sinop’ta çorap imalatı yapan ve çalışanlarının büyük bölümünü Gerzeli personellerin oluşturduğu “Mute Çorapları” ikinci kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Mute Çorap 2. Yılını Kutladı

Sinop Organize Sanayi Bölgesinde 2 yıldır hizmet veren ve Sinop'ta tek çorap üretim noktası olan işletme ikinci yılını kutladı. Almanya, İngiltere ve Hollanda’ya ayda 450 bin çift çorap ihracatı gerçekleştiren ve 25 personelle başladığı üretime ikinci yılında 50 personelle devam eden firmayı ikinci yılında protokol üyeleri de yalnız bırakmadı.
İkinci yıl kutlamasına Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, Gerze Belediye Başkan Vekili Hamide Ceren Erdoğan, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, fabrika yönetici ve tüm fabrika personelleri katıldı.

İkinci yaş kutlaması Gerze Belediye Başkanı Vekili Hamide Ceren Aşıcı Erdoğan’ın pasta kesme töreni ile başladı.
Firma ortaklarından Resul Topçu, "Sinoplu olduğumuz için Sinop'u tercih ettik. Şu anda ikinci yılımızı kutluyoruz. Burada ürettiğimiz çorapları dış pazara gönderiyoruz. Geçen yıl 25 kişiydik ve şu anda 50 işçiye ulaştık. Nasip olursa önümüzdeki günlerde hem makine sayımızı, hem de işçi sayımızı arttıracağız. İşçi sayımızı 100-150'lere çıkartmayı hedefliyoruz. Üretimi seviyoruz, memleketimizi seviyoruz. Burada olmaktan kendi memleketimizde böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Firma ortaklarından Asım Sağlam ise; "İstanbul'da üretim yapan ihracatçı bir firmayız. Ortaklarımızla birlikte iki yıl önce Sinop'a yatırım kararı almıştık. Bu günde ikinci yılımızı dolduruyoruz. Sinop'un bu sektördeki tek üreticisiyiz. İç piyasayla çalışmıyoruz. Ürünlerimizin tamamını Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Makine parkurumuzu daha da arttırarak, Sinop'ta yatırımımızı ve istihdamı da buna paralel olarak arttırmayı düşünüyoruz. Ham madde olarak fabrikamıza giren iplik, çorap örme makinemizden geçer ve bitmiş nihai ürün olarak buradan yüklenir ve İstanbul'dan da ürünlerimiz çıkış yapar. Burada bütün örme prosedürlerini, kadın, erkek, çocuk gibi bütün boylarda üretimini yapıyoruz. İplik, ütü paket ve burun dikiş olmak üzere bütün departmanlarımız burada mevcut. Sinop'ta olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

hakan akbaşhakan akbaş