Güncel
Giriş Tarihi : 10-02-2016 12:56   Güncelleme : 10-02-2016 14:00

Nazım Maviş'e Seslendi Ve...

Şen, Ak Parti Sinop Milletvekiline Seslenerek "Ayrıştırmanın, hukuksuzlukların, haksızlıkların son bulmasını diliyoruz."

Nazım Maviş'e Seslendi Ve...
 Türk Eğitim Sen Sinop Şubesi  Başkanı Turgay ŞEN, AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e seslenerek  “Yıllardır nice vekiller geldi geçti. Kim nasıl bir iz bırakmışsa o özellikleri ile hatırlanmaktadır.”dedi.

“Artık biat edenin göreve geldiği değil, liyakatın, çalışkanlığın ve başarının ön planda tutulduğu bir anlayış istiyoruz. Yani adalet, sadece adalet istiyoruz.“diyen Sendika başkanı ŞEN, yaptığı yazılı açıklamasında Milletvekili Nazım Maviş’e söyle seslendi:“  Lütfen diğerlerinden farklı olun. İlin tamamının vekili olduğunuzu unutmadan sendikalara eşit mesafede olun. Bu ilde defalarca mahkemeler kazanan yöneticiler görevlerine iade edilmiyor. Her mahkeme kaybı devlete maddi külfet getirirken, yargı kararlarına uygun davranılmayışı da mağdurlarda derin yaralar bırakmaktadır. Adaletin gereğinin yerine getirilmediği bir yerde, eğitimde barış sağlanmaz, huzur tesis edilemez. Adaletin, huzurun, iç barışın olmadığı yerde de başarıdan bahsedilemez.

Türkiye de eğitim kalitesinin yükselmesi hususunda fikir ve proje üreten en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan sendikamız; geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim imkânlarından faydalandırılması için mücadelesini vermektedir. Çalışanların haklarının iadesinde veya liyakat a uygun davranılmasında sendikal ayrım yapan siyasi iradenin ve makam sahiplerinin unutmaması gereken bazı şeyler vardır .“Helal, haram, kul hakkı, mesleki ahlak”  Sakın “biz böyle bir ayrım yapmıyoruz” demeyin. Günaha girmiş olursunuz.

Bakınız acımasızca yöneticiler görevden alındı, oluşturulan mülakat komisyonları marifetiyle yerlerine başkaları görevlendirildi. Öğretmenler, öğrenciler, veliler herkes huzursuz edildi. Yaklaşık iki yıldır  işlenen bu bürokrasi cinayeti sonrası durum her geçen gün daha da vahimleşiyor.

Eğitimde geldiğimiz nokta da şu: TÜİK verilerine göre Sinop 2012 ‘de SBS’de 28. Sıradayken 2015’te TEOG’da 52. üniversite sınavlarında da 54.sıraya kadar geriledi.

Bu şehrin çocuklarına yazık etme hakkına kimse sahip değildir.

Artık biat edenin göreve geldiği değil, liyakatın, çalışkanlığın ve başarının ön planda tutulduğu bir anlayış istiyoruz. Yani adalet, sadece adalet istiyoruz.

 Haksızlıklarda ısrar edilmesin istiyoruz.

Kanunsuz icraatlarda ısrar edilmesin istiyoruz. Hukuksuzluklarda ısrar edilmesin istiyoruz.

Şu da bilinmelidir ki hakim gücün “bir şekilde” yanında yer alarak elde edilecek makamlar meşru olsa bile kamuoyunun vicdanında şaibeli olmuştur ve olacaktır.

Sayın Vekilim,

Yalan dünyanın bazı görevlerinde yetki sizin ve makam sahibi bürokratlarınızındır. Ancak unutmayın ki hüküm sadece ve sadece yüce Allah’ındır. Ayrıştırmanın, hukuksuzlukların, haksızlıkların son bulmasını diliyoruz.

hakan akbaşhakan akbaş