Güncel
Giriş Tarihi : 04-03-2015 18:57   Güncelleme : 06-03-2015 14:30

Ne Olacak Küçük Esnafın Durumu?

Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan ve Üyeleri İlçemizde Sayıları Hızla Artan Ulusal Marketlerle İlgili Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı Ziyaret Ederek Esnafın Durumuyla İlgili İstişarede Bulundular

Ne Olacak Küçük Esnafın Durumu?
Oda Başkanı Cemal Altunel yapmış olduğu basın açıklmasında: "Başkanımıza konu ile ilgili esnafımızın sıkıntılarını ilettik. Gerze’de sayıları 10’u bulan bu marketlerin sonunun nereye varacağını Belediyemizin esnafımızı korumak noktasında bir çalışmalarının olup olmadığını bu marketlere ruhsat verirken nelerin göz önünde bulundurulduğunu sorduk. 
Belediye Başkanımızda bu konudan kendisininde rahatsız olduğunu kaydederek, bu marketlerden alışveriş yapmadığını, fakat bu ulusal marketlerin çok güçlü olduğunu tüm prosedürlerini yerine getirip ruhsat için belediyeye müracat ettiklerinde yapacak bir şeylerinin olmadığını beyan etti. .

Birlikte çözüm aradığımızda ancak halkımızla beraber esnafımıza sahip çıkarak esnafımızın ayakta kalabilmesi için tüketici bilinçli satılan ürünlerin kalitesi gibi çalışmların yapılarak halkımızın yerel esnaflardan alışveriş yapması için bilgilendirerek, Belediye Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bir çalışma yapılması kararı alınmıştır.

Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanlığı olarak bu konuda esnafımızın ayakta kalabilmesi için halkımızın daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.”

hakan akbaşhakan akbaş