Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2022 15:14   Güncelleme : 06-04-2022 15:35

Nisan ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı yoğun gündem maddeleri ile gerçekleşti

Nisan ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı, Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Bir önceki meclis karar özeti tasdikinin ardından 2021 yılı İdare Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile başlayan meclis toplantısı belediye encümen üyeliği seçimi ile devam etti.

Belediye Encümen Üyeleri Seçildi

CHP grubu encümen üyeliğine İsmail Hakkı Şahin ve Birol Sazak’ ı aday gösterirken AK Parti Grubu Alaattin Baş ve Mustafa Doruk’ u aday gösterdi.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Alaattin Baş ve Mustafa Doruk, encümen üyeleri olarak seçildi.

İhtisas Komisyonu Üyeliği Seçimi Yapıldı

Encümen seçiminin ardından İhtisas Komisyonu Üyeliği seçimine gidildi. İmar Bayındırlık Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Alaattin Baş, Ahmet Kalfaoğlu ile Mustafa Doruk seçilirken CHP grubundan Ercan Çelebi ile Birol Sazak seçildi.

Plan Bütçe Komisyonu Üyeliğine ise AK Parti grubundan Hamide Ceren Erdoğan ve Ümit Akçaoğlu seçilirken CHP grubundan ise İsmail Hakkı Şahin seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından gündem maddelerine geçildi.

Dolu kadro değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Toplu sözleşme için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Hamidiye Mahallesi 560 ada, 10 parselde uygulama imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna devredildi.

Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesine Destek Hizmetleri Müdürlüğünce belirlenen kalemlerin ücretlerinin yenilenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Liman Kullanım Ücretinin Akıbeti Soruldu

Denetim raporu komisyonu bilgi sunumunun ardından CHP’li Meclis Üyesi Birol Sazak’ ın söz alarak balık kafeslerine liman mevkiinden yapılan yüklemeler karşılığında alınacak kullanım ve yükleme bedeli ücretinin akıbetini sorması üzerine Belediye Başkanı Cevat Şensoy şu ana kadar bir ödemenin gerçekleşmediğini belirterek yükleme yapan firmalara ihtar çekildiğini ve olayın takipçisi olduklarını söyledi.

Hükümet Konağının Durumu Soruldu

Yine aynı şekilde CHP’li Meclis Üyesi Birol Sazak’ın Gerze Kaymakamlığının yerinin yıkılma olayı ile ilgili kamuoyunda bir söylentinin olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Şensoy bunun bir söylenti olduğunu kaydetti.

AdminAdmin