Güncel
Giriş Tarihi : 07-11-2019 15:47   Güncelleme : 07-11-2019 16:05

North Star Hotel'den Kamuoyuna Duyuru

Gerze Belediyesinin Kasım ayı Meclis Toplantısında gündeme getirilen North Star Hotel ile ilgili gelişmeler ve alınan kararlar üzerine toplumda ki yanlış algının düzeltilmesi adına Hotel yetkilileri tarafından konu hakkında açıklama yapılmıştır.

North Star Hotel'den Kamuoyuna Duyuru

Bizlerde kamuoyunun aydınlatılması adına gazetemize iletilen konuyu siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz…

Belediyeden 2009 yılında yıllık 30 bin ₺ kira karşılığında yapılacak tadilatlar ve yatırım nedeniyle 3 yılı ödemesiz olmak üzere toplam 22 yıllığına kiraladık.

Teslim aldıktan sonra ilave yatırım ihtiyacı doğması üzerine yatırım projesi geliştirip belediyeye, yatırım karşılığı olarak kira süresinin uzatılması talebinde bulunduk. Talebimiz sonrasında, yapacağımız yatırımlar karşılığında kirasız dönem 01.06.2011 tarihinden itibaren 10 yıla uzatılıp iki yılı inşaat dönemi olmak üzere 22 yıllığına sözleşmemiz belediye meclis kararı ile yenilendi.

2019 yılında başta Gerze halkı olmak üzere, tüm misafirlerimize daha kaliteli ve donanımlı hizmet verme düşüncesiyle odalarımızda doğan tadilat ihtiyaçlarının giderilmesi başta olmak üzere tesisimize ek kahvaltı salonu & kafe, çatı yapımı ve çevre düzenlemesi yaptık. Bu yatırımlar karşılığında ise 5 yıl süre uzatma talebinde bulunduk. Bu talebimizi yaparken, bir önceki süre uzatım kararı alınan belediye meclis toplantısında sehven yapılan hatanın da düzeltilmesini talep ettik.

Bu hata ise şu şekildedir: Belediye Meclis kararında 01.06.2011 tarihinden itibaren 10 yıl kira bedelsiz olmasına karar verilmesine rağmen aynı kararda 01.06.2011 tarihinden başlayan 10 yıllık kirasız dönemin hesaplanmasında muhtemelen sehven yapılan bir yanlışlık sonucu kira başlangıç tarihi 01.06.2021 olması gerekirken, 01.06.2019 olarak iki yıl eksik belirtilmiştir. Sehven yapılan bu yanlışlığın alınacak yeni kararda düzeltilmesini de dilekçemizde belirttik.

Talebimiz o dönem belediye meclisinde iki ayrı madde olarak ayrı ayrı görüşülerek, 2+5 yıl olarak tüm belediye meclis üyelerinin kabul oyu ile meclisten geçti. Bizler de bu yatırımı gerçekleştirdik. Özetle, alınan son karar 7 yıl değil 2 yılı maddi hatanın düzeltilmesi, 5 yılı ise süre uzatım kararıdır.

O dönem bütün belediye meclis üyelerinin kabul oyuyla meclisten geçen karar, sekiz ay sonra müfettişlerin yaptığı inceleme neticesinde etik olmadığı iddia edilerek iptal edilip komisyona devredilmesi konusuyla yeniden gündeme geldi.

Kasım ayı belediye meclis toplantısında CHP Belediye Meclis üyelerinin ret, AKP Belediye Meclis üyelerinin kabulü ile o dönem yapılan anlaşma iptal edilerek komisyona devredilmesi kararı alındı.

O gün AKP ve CHP Belediye Meclis üyelerinin tamamının kabul ettiği sözleşmenin bugün iptal edilip komisyona devredilmesi talebi ile gündeme gelip, iptal edilmesi bizleri hayrete düşürmüş, Gerze halkının da algısını değiştirerek bizleri zan altında bırakmıştır.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda bizler de başta Gerze halkı olmak üzere tüm müşterilerimize duyduğumuz saygı ve sorumluluk bilincinden dolayı açıklama yapma zorunluluğu hissederek, bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Kararın seçimden önceki mecliste alınmasının etik olmadığı, hukuki olarak doğru bir söylem değildir. Devlette devamlılık esastır. Bu görüşten yola çıkarsak, TBMM’nin seçime yakın zamanlarda aldığı her kararın seçimden sonra iptal edilmesi gerekir tezini ortaya çıkartır.

Meclis toplantısında söylendiği üzere, son alınan kira uzatım sözleşmenin iptalinin gündeme gelme sebebi müfettişlerin yaptığı inceleme sonucu olduğu belirtildi. Fakat hukuk dilinde müfettiş görüş belirtmez, aksine eksik, yanlış varsa bunu rapor halinde düzenler ve ilgili kuruma iletir. Müfettişlerin etik olmadığı gerekçesiyle bir konuyu belediye meclisine direktif verme yetkisi hukuken yoktur.

Sözleşme, ilk olarak meclis kararı ile iptal edişmiş sonrasında komisyon kurulup incelenmesine karar verilmiştir. İptal edilme gerekçesi olarak hiçbir hukuki delil ileri sürülememiştir. Hukuki olarak iptal edilmenin yasal bir dayanağı da olmak zorundadır. Komisyon kurulacaksa, iptalinden önce komisyon kurulur, komisyondan çıkan karara göre iptali veya devamı kararı alınır. Öncelik olarak belediye meclisinde komisyon kurulma kararının alınması gerekirken, iptal edilip ardından komisyona devredilmesi art niyetli düşüncenin olduğunu düşünmemize sebep oldu. Önce ceza verip sonra suç aramak ise ne hukuki nede insanidir.

Herkesin de çok iyi bildiği gibi virane bir halde olan tesisi birkaç yıl gibi kısa bir sürede üç yıldızlı bir otel haline getirerek Gerze turizmine kazandırdık. Yüzme havuzuyla, toplantı salonuyla, endüstriyel mutfağı ve 200 kişilik restorandı ile Gerze turizminin hizmetine sunduk. Yıllık ihale bedeli 30 bin TL ₺ olmasına rağmen, biz yaklaşık olarak 3 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Yaptığımız yatırım, kiraladığımız tesisisin 100 yıllık kirasına denk gelmektedir. Buna karşılık belediyeden 15 yıl kirasız olmak üzere toplam 22 yıl işletme süresi aldık. Yatırımcı olarak burada risk almışken, taleplerimizin birçoğu karşılanmadığı için mağdur olan taraf aslında biz oluyoruz.

Bütün bu gelişmelere rağmen turizm gibi sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir sektörde ilave yatırım yapmadan sektörde kalıcı olunamayacağının farkındayız. Bu sebeple şuanda bile en son tesisimize doğalgaz sistemini kurmak için yaklaşık 100 bin TL yatırıma başlamış bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi birçok yatırımımız devam edecektir.

Etik sebeplerden ötürü gündeme getirildiği söylenen, CHP Belediye Meclis Üyelerinin ret, AKP Belediye Meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle iptal edilerek komisyona devredilen kararda, kurulacak komisyonca tesisi devraldığımız 2009 yılından itibaren tüm yatırım ve çalışmaların detaylıca incelenip gerçeklerin ortaya çıkmasını canı gönülden talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

hakan akbaşhakan akbaş