Güncel
Giriş Tarihi : 17-12-2020 17:35   Güncelleme : 18-12-2020 09:53

Nostaljik Yazlık Sinema Çitleri Böyle Giderse Nostalji Olacak

Liman içi mevkiine kurulan Nostalji Açık Hava Sineması, kaderine mi terkedildi ?

Nostaljik Yazlık Sinema Çitleri Böyle Giderse Nostalji Olacak

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un 31 Mart Yerel Seçimlerinde Gerzelilere vadettiği 42 projeden biri olan;  24 Eylül 2020 tarihinde Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un 1970 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi ile ilk gösterimi, 12 Ekim 2020 tarihinde ‘Sarmaşık’ adlı film ile son gösterimi yapılan ve vadedilen 42 proje içinde bitmiş proje olarak gösterilen Nostalji Açık Hava Sineması…

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları Sinema Genel Müdürlüğünün film desteğiyle, liman içi mevkiine kurulan Nostalji Açık Hava Sinemasının son gösterim yapılan 12 Ekim 2020 tarihinden bu yana limandan neden kaldırılmadığı veya deforme olmaması adına neden hiçbir önlem alınmadığı ilçe sakinlerimiz tarafından araştırılmakta.

Gazetemize gelerek olayın araştırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “kış mevsiminin gelmesiyle başlayan yağışlar ve ilerleyen zamanlarda hava koşullarının daha da kötüleşmesi kaldırılmayan ahşap çitleri, süs lambalarını zedelemeyecek mi?  Bu çitler madem kaldırılmayacak o zaman zarar görmemesi adına bir önlem alınacak mı veya neden hala bir önlem alınmıyor?

Buraya yapılan masraf neticede milli servet. Gerze Belediyesinin buradaki materyalleri sökerek bir sonraki yıla kadar koruma altına alması gerekir.

Belediye Başkanından konuyla ilgili gereken hassasiyeti göstermesini ve bu materyallerin yağmurdan, kardan kıştan kötü etkilenmeden gelecek yaza kadar sökülüp muhafaza edilmesini rica ediyoruz.” diyerek düşüncelerini beyan ettiler.

AdminAdmin