Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2017 18:22   Güncelleme : 20-04-2017 18:42

Öğrenciler, Kutlu Doğum Programı Düzenledi

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum programı düzenlediler

Öğrenciler, Kutlu Doğum Programı Düzenledi
 Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum programı düzenlediler.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen programa Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar ve çok sayıda kurum amiri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Gerze halkından da yoğun katılımın olduğu program büyük beğeni kazandı.

İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Zeki Sağır yaptı. Sağır, yaptığı konuşmasında, ‘’ Sizleri selamların en güzeli Allahın selamıyla selamlıyorum esselamu aleyküm. Her sene 20 Nisanlarda bir başka atıyor yüreklerimiz, çünkü alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v.)’in kutlu doğumlarının yıl dönümüdür bu günler. Bu yıl 1446. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu günlerin sevgili peygamberimizin örnek davranışlarına sahip olmamıza vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu yıl Kutlu doğum etkinliklerini Peygamber Efendimizin toplum içinde sağladığı güven duygusunu ve dünyada sadece bir kişiye nasip olan "Muhammedül-Emin” sıfatı ana temasıyla işliyoruz.

İşte bu yıl da, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, ümmetin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyor, hepinize gecemize şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum'’ diyerek sözlerini noktaladı.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Peygamber Efendimize yazdığı naat ile devam eden programa öğrenciler Peygamber efendimizin hadislerine yer vererek devam ettiler. Öğrencilerin seslendirdiği ilahiler büyük beğeni kazandı. ‘’Hz. Peygamber evinize gelse’’ , ‘’Bunları Biliyor muydunuz?’’ ve ‘’İstemem ‘’ isimli şiirleri seslendiren öğrencilerden sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu röportajlar izlendi.

Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı sema gösterisi yoğun bir ilgi ve beğeni ile izlendi. Orta okul öğrencilerinin seslendirdiği İlahiler ile program devam etti.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahnelediği kısa tiyatro ile Kutlu Doğum programı sona erdi.

Programın sonunda toplu fotoğraf alındıktan sonra fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Seda ŞengülSeda Şengül