Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2015 17:50   Güncelleme : 10-06-2015 17:05

Öğretmenevi Tartışması Büyüdü

Sanal Medya Üzerinden yapılan öğretmenevi tartışmasında Başkan Belovacıklı Mahkemeye başvuracağını açıkladı

Öğretmenevi Tartışması Büyüdü

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi arasında devam etmekte olan tartışma Belediye başkanının yollamış olduğu basın açıklaması ile sürdü. Belediye başkanı yapmış olduğu basın açıklamasında :

“KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR

Geçtiğimiz hafta içi Gerze kamuoyunu meşgul eden Gerze Öğretmenevi inşaatı ile ilgili gelişmeler insanlarımızın kafalarında çelişkiler yaratmıştır. Özellikle İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma’nın açıklamalarının ilk bölümleri doğrudur ve bilgi Gerze Belediyesinin hazırlamış olduğu dosyada da mevcuttur.

Bu yer Gerze Belediyesi tarafından GERZEYE HİZMET amacıyla sembolik bir rakamla Özel İdareye verilmiştir. Aradan geçen 13 yıl boyunca yapılmamıştır. Ahmet Burma’nın dediği gibi biz bu binayı değil, yerimizi istemekteyiz. Demogoji yaparak halkı kandırmaktadır. Gerzeliye yaptığı ihanete kulp bulmaktadır. Diğer İl Genel Meclisi üyelerini de kendisi ikna ederek verilmemesini sağlamıştır. Yoksa yerin verilmesi için AKP grubu kendisi önerge verip gündeme aldırmıştır. Kendilerinin önergesine niye ret oyu versinler Onları verilmemesi konusunda ikna eden Ahmet Burma’dır. Oylamadan önce konuştuğum her üye Ahmet Burma’yı ikna et dedi. Fakat beyefendiyi ikna edemedik. Sonuçta yerin verilmesi oy çokluğu ile reddedildi. Şimdi Belediye olarak yargıya gitme hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Gerze halkına saygı ile duyurulur.

 Osman Belovacıklı

Gerze Belediye Başkanı

Seda ŞengülSeda Şengül