Güncel
Giriş Tarihi : 18-11-2021 13:05   Güncelleme : 16-11-2023 12:58

Öğretmenler, kahvaltı programında bir araya geldi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Günü’ne özel kahvaltı programı düzenledi

Öğretmenler, kahvaltı programında bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel düzenlenen yürüyüş etkinliğinin ardından bugünde öğretmenler günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Programa Kaymakam Adayı Feyza Nur Kılıç, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerzeli İş İnsanı Hüseyin Yüksek, Gerze Belediye Spor Kulüp Başkanı Harun Zor, öğretmenler ve kurum müdürleri katılım sağladı.

Kahvaltı programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan öğretmenliğinin en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirterek öğretmenin öğrencinin hayatında yeri geldiğinde arkadaş, yeri geldiğinde anne, baba, bir aile bireyi olduğunu söyledi.

Ceylan “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri' nin Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1928 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Bizde bu anlamlı gün vesilesiyle öğretmenlerimizle bir araya gelelim, sohbet edelim, güzel bir gün geçirelim istedik ve bu kahvaltı etkinliğini düzenledik. Öğretmenlik kolay bir meslek değil; geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak çok kıymetli ve faziletli bir iş” diye konuştu.

İş İnsanı Hüseyin Yüksek, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında kahvaltı programında bir araya gelen eğitimcilere gül dağıttı.

Kahvaltı programında öğretmenler ile bir araya gelmenin memnuniyeti içinde olduğunu ifade eden Kaymakam Adayı Feyza Nur Kılıç, programa iştirak edenlere teşekkür etti.

Kısaca Öğretmenler Günü’nün tarihçesinden bahseden Kaymakam Adayı Feyza Nur Kılıç, öğretmenin öğrenciye akademik bir başarı kazandırmanın ötesinde ahlak, karakter ve şahsiyet eğitimi de verdiğini söyledi.

Kılıç, “yapılabilecek en iyi işlerden biri kötü alışkanlıklara karşı öğrencilerin spora teşvik edilmesi, yetenekli öğrencileri bilim sanat akademilerine yönlendirebilmek, projelere katılımlarını sağlayarak üretken bireyler olmalarına katkı sağlayabilmek, yetenekli oldukları konularda öğrencileri teşvik ederek ilerlemelerini sağlamak.

Bu doğrultuda siz değerli öğretmenlerimize düşen görevin bir aile bireyi kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bu vesileyle öğretmenler gününüzü kutlar, öğretme sürecinizde hepinize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Adayı Feyza Nur Kılıç’tan sonra konuşan aynı zamanda emekli öğretmen olan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’da meslektaşlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirtti.

Şensoy, “öğretmenlik söylenildiği kadar kutsal bir meslek. Bende bu mesleği yaptım ve yeniden dünyaya gelsem yine bu mesleği yapmak isterim çünkü kutsal bir görevi yerine getiriyoruz. Bu vesileyle hepinizin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum” dedi.

Yaptığı yatırımlarla adından sıkça bahsettiren ve son olarak Gerze’ye bir anaokulu kazandıracak projeye imza atan Gerzeli İş İnsanı Hüseyin Yüksek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, istikbalimizin teminatı gençlerimizi ve öğrencilerimizi yetiştirdiğiniz için sizlere tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Bugün bu kahvaltıyı tertip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’a, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, tüm öğretmenlerimize, maddi ve manevi katkı sağlayan iş insanlarımıza, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin