Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2022 10:00   Güncelleme : 05-01-2022 10:06

Oğuz’un Nesli Sinoplu Kızıklar İstanbul’da buluştu

Dikmen ilçesi Büyük Kızık köyü gençleri, Büyük Kızık Gençlik Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya geldi

Oğuz’un Nesli Sinoplu Kızıklar İstanbul’da buluştu

Sinop Dikmen ilçesine bağlı Büyük Kızık köyünde yaşayan gençler Büyük Kızık Gençlik Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. İstanbul Kemerburgaz Çiçekçi Mesire Alanında düzenlenen organizasyonda İstanbul’un farklı noktalarında yaşayan Dikmen Büyük Kızık Köyü gençleri ve aileleri bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte Büyük Kızık köyü gençleri ile bir araya gelen Türkiye Kızıkları Sinop İl Temsilcisi Mehmet Yavuz, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğinin sergilendiği etkinliği düzenleyen Büyük Kızık Gençlik Platformu üyelerini tebrik etti.

Kızık Boyu Türkleri Federasyonu Sinop İl Temsilcisi Mehmet Yavuz konuyla ilgili olarak, “Dikmen ilçesine bağlı, ilçemizin en büyük köylerinden biri olan Büyük Kızık Köyü gençlerinin birlik ve beraberliği herkesi kendisine imrendirmekte.

İşte bu bağlılık Türk ruhunu temsil etmektedir. Ülkemizdeki birliğin beraberliğin kardeşliğin vücut bulmuş halidir.

Oğuz soylu Kızık boylu Türkler, tarihin her döneminde olduğu gibi aynı ruh ile kaderde birlik, Ülküde birlik, devlette birlik şiarını hala diri ve canlı tutmaktadır.

Türk devletlerinin çimentosu olan ve ilimiz Sinop/ Dikmen ilçemizde de adından ve gücünden hep söz ettiren Büyük Kızık köyü gençleri, Büyük Kızık Gençlik Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda tekrar İstanbul da bir araya geldi.

Kemerburgaz Çiçekçi Mesire Alanında toplanan gençlerimizin birliği herkesi kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Yakın Çevre köylerimiz başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde imrenilen birlik ve beraberliği ile adından söz ettiren Büyük Kızık gençleri, herkesin imrenerek baktığı bu birliğin nasıl sağlandığını merak edenlere, bu şaşılacak bir durum değil bu asil bir kanın verdiği bir duygu, yani tarihte neyse yine aynısıyız diyorlar.

Oğuzun nesli Kızık Boyu Türkleri, tarihin her döneminde kaderde birlik, Ülküde birlik, gelecekte birlik şiarını ilke edinmişler, hep devletçi, töreci ve düzene nizam veren özelliklerini muhafaza etmişlerdir.

“İlig bolsa isiz, ajung buzar

Kısıglısı bolmasa, yoldan azar.”

(Eğer Han kötü olsa acunu bozar/Halk da ciddi olmazsa yolundan azar.)

Bu da yine devlet ahlâkına uygunluk açısından hükümdara atfedilmiş bir özellikten ziyâde nasihat usulüdür.

Ebed müddet Devlet anlayışını benimsemiş yasakçı, töreci ve ciddiyet sahibi bir boyun mensubu olarak, birliğin muhafazasında ve devletimizin bekasını sağlayan o kanı, töreyi, birliği hep diri tutmayı başarmış ve atalarımızdan miras o ruh hala diri ve canlı devam etmektedir.

Dikmen ilçemiz Büyük Kızık Köyünde doğup büyüdüler, kanlarının kaynadığı gençlik yıllarını beraber geçirdiler, aynı okul sıralarında ders gördüler, yazları beraberce yaylalar da hayvan otlattılar, dağlar da, obalar gezdiler, yağmurlarda ıslandılar, aynı ekmeği bölüştüler, arada dövüştüler sonra hemen barıştılar, onlar büyük Kızıklıydı (bunlar kızgın Kızıklı birde Karadeniz havası vardı ruhlarında) karakteriksel olarak güçlü bağları onları hep bir beraber kıldı.

Zaman geldi kaderde gurbete yol düştü, her biri İstanbul’un yolunu tuttular, ama onlar köklü bir ruh ile bağlıydılar ayrı ayrı düşseler de hiç koparmadılar bağları.

Çünkü onlar Kızık boylu asil huylu Türklerdi Sinop ilinin Oğuz Soylu Kızık Boyu Türkleridirler. Birliğimiz daim olsun” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe;

Mehmet Yavuz, Nazım Yavuz, Hasan Çiçek, Sabri Dalyan, Mustafa Yıldız, İbrahim Duru, Dursun Arslan, Mehmet Akman, Muhammet Akman, Osman Çiçek, İbrahim Çiçek, Mehmet Çiçek, Ahmet Çiçek, Şükrü Çiçek, Salih Çiçek, Recep Ay, Mahmut Ay, Hüseyin Yavuz, Fatih Yavuz, Hamit Yavuz, Ramazan Güneş, Şakir Yavuz, Hasan Güneş, Sadettin Arslan, Ali Duru katıldı.

AdminAdmin