Güncel
Giriş Tarihi : 11-09-2015 15:03   Güncelleme : 11-09-2015 15:22

Okul Alışverişi Başladı

Öğrencilerin Okul Çantaları Ne Kadara Dolacak?

Okul Alışverişi Başladı
 2015 - 2016 eğitim öğretim döneminin başlamasına günler kala okul alış verişi başladı. Kurban Bayramı telaşının yaşandığı bu günlerde, okul alışverişinin de aynı zamana denk gelmesi velileri düşündürmeye başladı.

Kurban Bayramı tatili ile yaz tatilinin birleştirilmesiyle 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2015 - 2016 eğitim öğretim dönemi için öğrenci velileri kırtasiyelere akın etti.

Dövizin yükselmesi kırtasiye malzemelerinin de fiyatlarında artışa neden olurken, bir ilkokul öğrencisinin ortalama kırtasiye masrafının 200 TL' yi bulduğu belirtiliyor.

Bazı kırtasiye ürünlerinin fiyatları şu şekilde:

Okul Çantası: 20 Tl den başlayıp 150 TL ye kadar değişiyor

Beslenme Çantası: 10 TL' den başlayıp 30 TL' ye kadar değişiyor

Defter 60 yapraklı haritametod : 1 TL

Defter 80 yapraklı haritametod : 1,25

Tahta Kurşun Kalem : 30 Krş

Silgi : 1 TL       Kalem traş : 50 Krş

Kalemlik : 5 TL ile 10 TL arası

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)Başkanı Bendevi Palandöken, çocuklar için zararlı olabilecek kırtasiye malzemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

"Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır" çağrısında bulunan Palandöken, rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğine dikkat çekti. İthal ürünlerin menşeine bakılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, malzemelerin üstünde"CE" ve "EN-71" uluslararası standart işaretlerinin bulunması gerektiğini ve bu ürünlerin güvenilir yerlerden alınmasının önemli olduğunu bildirdi. Palandöken, şunları kaydetti: "Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azo boyar maddeler kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmelidir."

Seda ŞengülSeda Şengül