Güncel
Giriş Tarihi : 12-10-2015 12:48   Güncelleme : 12-10-2015 16:28

Ölen Arkadaşları İçin Oturdular

Ankara'da yapılan ve kana bulanan Barış Mitingi sonrası bir grup Gerzeli tarafından hükümet konağı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Ölen Arkadaşları İçin Oturdular

"Savaşa inat barış hemen şimdi, Faşizme karşı omuz omuza" sloganlar eşliğinde hükümet konağı önüne gelen, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi grup adına yapılan açıklamada, Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak için ve barışı savunmak için Ankara'ya gittiklerini ancak; Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garının önünde binlerce polisin gözü önünde bombaların patladığı ve 128 vatandaşın hayatını kaybettiği dile getirildi.

Yapılan sadırının faili meçhul olmadığını iddia eden grup sözcüsü, Ankara'nın en işlek noktasında bombaları patlatanları ve bu katliamı yapanları tanıdıklarını iddia ederek;" Katiller 7 haziran seçimlerinde hevesleri kursaklarında kaldığı için ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Katiller tek başına iktidar olmak için ülkeyi kana bulayanlardır." şeklinde konuştu

Yapılan tüm katliamlara karşı barışı ve insana saygıyı savunmaktan vazgeçmeyeceklerinin altını çizen grup sözcüsü;" Bizi korkutmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışsalar da; Kokmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" dedi.

Grup adına açıklamayı yapan sözcü son olarak katliamın sorumlularının hesap verinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, alanda bulunan katılımcıları 40 dakika oturma eylemine davet etti.

40 dakika süren oturma eyleminin ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

AdminAdmin