Güncel
Giriş Tarihi : 25-01-2021 14:15   Güncelleme : 25-01-2021 14:32

Ölümünün 28’inci Yılında Anıtı Başında Anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 28. Yıldönümünde ülkenin birçok noktasında olduğu gibi Gerze’de de anıldı

Ölümünün 28’inci Yılında Anıtı Başında Anıldı

24 Ocak 1993'te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için Gerze Atatürk’ü Düşünce Derneği tarafından anma töreni düzenlendi.

Uğur Mumcu’nun isminin verildiği meydanda düzenlenen anma programı koronavirüs tedbirleri kapsamında az katılımla gerçekleşti.

Program, Atatürk’ü Düşünce Derneği Gerze Şube Başkanı Hüseyin Şahin’in, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından sona erdi.

Şahin konuşmasında, Değerli Dostlar, bugün 25 Ocak 2021…

Bundan tam 28 yıl önce yani 24 Ocak 1993 tarihinde kahpece ve haince düzenlenen bir suikast sonucu yitirdiğimiz ülkemizin nadir yetiştirdiği büyük ve devrimci bir yazarı ve Atatürk sevdalısı kalpaksız kuvvacı Uğur Mumcu’yu anmak için bir araya geldik.

Değerli Dostlar,

Nedense ocak aylarını pek sevmem, Uğur Mumcu gibi daha birçok vatansever, hep ocak aylarında suikasta uğrayarak ebediyen aramızdan ayrılmışlardır.

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve daha niceleri saymakla bitmiyor maalesef.

Uğur Mumcu devrimci bir inanç ve mücadelenin adıdır. Uğur Mumcu Mustafa Kemal düşüncesinin 21’inci yüzyılda bayraklaşan kalpaksız bir kuvvacının adıdır.

Değerli dostlar, söylenecek daha çok söz var. 28 yıldan bu yana Sevgili Uğur Mumcu’yu hep özlemle andık. Hala onu çok özlüyoruz, her zaman da özleyeceğiz.

Uğur Mumcu hakkında methiyeler düzecek değiliz. Halkımız onun ne kadar büyük, hiçbir baskıdan korkmayan devrimci ve vatansever yazar olduğunu en az bizler kadar biliyor. Ancak bu suikastlardan medet umanlar şunu iyi bilsinler. Uğur Mumcu’lar hiç ölmezler. Sevgili Uğur Mumcu’yu özgürlük ve bağımsızlık uğruna ve hayatı pahasına verdiği mücadeleden dolayı saygılarımız ve şükran duygularımızla anıyoruz. Gömütünde ışıklar içinde yatsın, ruhu şad olsun” diyerek katılımcılara saygılarını sunduğunu ifade etti.

AdminAdmin