Güncel
Giriş Tarihi : 24-08-2016 16:48   Güncelleme : 25-08-2016 09:24

Operatörler Kapsama Alanı Dışında

İbrahim Çevik; Baz İstasyonu Yeterli Değil

Operatörler Kapsama Alanı Dışında
 Son zamanlarda yaşanan Vodafone ve Türk Telekom Şebeke sorunu Gerze’de yaşayan insanların mağduriyetini artırdı. İletişim araçlarının en önemlisi olan cep telefonu kullanıcıları teknoloji ile beraber sayısı yükselirken Gerze’de operatörlerin yaşadığı şebeke problemi gün geçtikte artıyor.

 

Son günlerde ise internetin ve çekim gücünün zayıf olduğunu belirten kullanıcıların şikayeti üzerine bilgisine başvurduğumuz Türk Telekom Bayi Müdürü İbrahim Çevik bizleri konuyla ilgili aydınlattı

 

Çevik, “Vodafone ve Türk Telekom 4.5 G’nin ihalesi olmadan önce 800 MHZ frekansını kullanıyordu. Bu da uzun frekans yani daha fazla kapsama alanına alıyordu. Çok fazla baz istasyonuna ihtiyaç duymuyordu.

 

Fakat 4.5 G teknolojisini kullanabilmek için Vodafone ve Türk Telekom baz istasyonlarını değiştirdiler. 900 bandına geçtiler Vodafone 800 uzun bandını kullanıyor internet ve 4.5 G bandını kullanmak için ise 1800 bandını kullanmak gerekiyor. Bu nedenden dolayı 1800 bandı kısa mesafelerde ve çok sık aralıklarda baz istasyonu olması gerekiyor Gerze’de de yeterli sayıda 1800 bandı baz istasyonu olmadığı için çoğu yerde 4.5 G Vodafon ve Türk Telekom Gerze’nin hiçbir yerinde çekmiyor. Sadece Turkcell operatörü kullanıma açık.”dedi

 

Bizlerde buradan yetkililere seslenerek vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi noktasında yetkileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz