Güncel
Giriş Tarihi : 20-07-2022 11:27   Güncelleme : 11-07-2023 10:32

Orhan Uğur, Gerze' nin Sesi'nde

Sosyolog Orhan Uğur, Gerze’ nin Sesi gazetesinde yazmaya başladı

Orhan Uğur, Gerze' nin Sesi'nde

1959 yılında Gerze’ de doğan; ilk, orta ve lise öğrenimimi Gerze’de tamamlayan; 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazanarak okul yaşantısına İstanbul’da devam etmeye başlayan Uğur, alanının yanında psikoloji, pedagoji ve felsefe eğitimleri de alarak üniversite yaşantısını noktaladı.

Daha sonra Aile Terapistliği ve Adli Psikoloji eğitimleri de alan Uğur, Gerze’ye kesin dönüş yaparak gazetemizde çocuklar, ergenler, gençler ve yetişkinlere yönelik psikolojik, sosyolojik, pedagojik ve ahlaki içerikli, öğretici, eğitici, aydınlatıcı ve yol gösterici yazılar yazacağını belirtti.

DÜŞÜNCEMİN “ÇIĞ”LIĞI

Üniversite yaşamıma heyecanla başladığım 1976 yılında ülkemizin ve üniversitemizin değerli bir profesörü şu tespiti yapmıştı: “’EGOİZM’ toplumların en büyük problemidir.” Egoistlik aslında içgüdüsel bir davranıştır. Ama insanlar tarafından kontrol altına alınarak topluma ve insanlığa zarar vermeyecek boyutlara çekilmesi gerekir. Çıkarcı, sömürgeci, emperyalist güçler, ister Doğu ister Batı kökenli olsun, isterse içimizde yaşasın; bireyleri, aileleri ve toplumları ele geçirmek için kullandıkları bir sürü değişik katı ve acımasız yöntem ve uygulamalarına ilave olarak egoizmi kullanmaya başladılar. Birçok değişik iletişim kanalı ile tetikleyerek insanları bireyselleştirme yolunu kendilerine amaç edindiler. Toplumları çökertmek bu yollarla daha az masraflı ve kolay olmaktadır. Sonuç, bugün gelinen içler acısı, vahim durum…

Sosyolog Orhan Uğur’ un yazısını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz…

https://www.gerzeninsesi.com/dusuncemin-cigligi-makale,88.html

AdminAdmin