Güncel
Giriş Tarihi : 04-01-2022 16:01   Güncelleme : 10-01-2022 16:51

Orman İşletme Müdürlüğü'nden Köylüye Kazanç Kapısı

Son dönemlerde bilhassa kırsal sahil bölgelerde yaşayan köylülerin ek gelir kaynağı olan defne yaprağı toplama ve satışına, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü' nden destek

Orman İşletme Müdürlüğü'nden Köylüye Kazanç Kapısı

Edinilen bilgiye göre, ilçemize bağlı köylerdeki vatandaşların toplayarak satışını yaptıkları defne ağacı yaprağının daha çok üretilmesi ve toplanması, ekonomik girdinin daha fazla olması adına Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ nün yeni üretim sahaları açma noktasında girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Konuyla alakalı bilgisine başvurduğumuz Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, ilçemiz Yaykıl köyü’ nde ormana ait arazilerde kadastro geçmesinin ardından ormana ait bölgelere gelir getirici kızılcık ve defne ağaç dikim çalışmalarının yapıldığını duyurdu.

Keskin, defne ağacının 0-400 rakımında yetiştiğini, bugün orman emvalinden sonra en fazla ihracat yapılan ürünün defne yaprağı olduğunu belirtti. Keskin, yaklaşık 9,5 hektar (95000.00m²) alanda bu ağaçların dikimi ve bakımının yapıldıktan sonra bölümlerin köylüye devredilerek üretim işlerinin köylülere devredileceğini sözlerine ekledi.

Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, ormanla alakalı bu emvallerin toplanabilmesi ve satışının sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi adına vatandaşların öncelikle Orman İşletme Müdürlüğü’ ne bildirimde bulunarak kayıtlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

AdminAdmin