Güncel
Giriş Tarihi : 28-01-2019 16:46

Orman Köylüsüne 8 Milyon TL Katkı Sağlandı

Gerze ve Dikmen ilçelerinde ormancılık faaliyetlerine katılan orman köylümüze 8 milyon TL üzerinde katkı sağlandı

Orman Köylüsüne 8 Milyon TL Katkı Sağlandı

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü; kuruluşunun ikinci yılında da orman köylülerine katkı yapmaya devam ediyor.

Gerze ve Dikmen ilçelerinde ormancılık faaliyetlerine katılan orman köylümüze 8 milyon TL üzerinde katkı sağlandı. 

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan 2018 yılı faaliyet paylaşımında 18 Milyon TL gelir elde edildiği, bu gelirin 8 Milyon TL’sinin ise ormancılık faaliyetlerine katılan orman köylüsüne orman üretim, bakım ve işçilik gideri olarak aktarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yatırım ve faaliyet giderleri olarak da 4 Milyon TL’nin kullanıldığı kalan 6 Milyon TL’lik miktarın ise kar olarak müdürlüğün kasasına girdiği belirtildi.

Orman Köylüsüne 400 Bin TL Destek
2018 yılı içinde ormancılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde kolaylık sağlamak amacıyla 18 kilometre yeni yol, 10 kilometre büyük onarım, 18 kilometre üst yapı ve 17 kilometre sanat yapısı çalışması yapıldığı da ayrıca ifade edildi. ORKÖY Projesi kapsamında da süt sığırcılığı desteğiyle 16 hane orman köylüsüne yaklaşık 400 Bin TL destek sağlandığı da paylaşılan bilgiler arasında.

Onbinlerce fidan toprakla buluştu
Gerze Orman İşletme Müdürlüğü, sorumluluk sahasında 925 hektarlık ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmaları yapmış olup okul, cami ve sosyal projeler ile silvikültür ve ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında 77.850 adet fidanı da toprakla buluşturdu.

Seda ŞengülSeda Şengül