Güncel
Giriş Tarihi : 15-03-2017 17:39   Güncelleme : 15-03-2017 17:46

Osman Başkan Gerze Meslek Yüksekokulu'nda

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda söyleşi yaptı

Osman Başkan Gerze Meslek Yüksekokulu'nda
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda söyleşi yaptı. İş merkezi ve yaşam alanı projesini Gerze’ye kazandıracaklarını söyledi.

 

Yüksekokul’un davetlisi olarak, gençlerle soru cevap yapan Belovacıklı, “bu ülke üretmediği sürece her zaman başka devletlere muhtaç olacaktır” dedi. Türkiye’nin kendi kapitalizmini bile gerçekleştiremediğini söyledi.

 

“Belediye başkanının aptalı…”

Yer altı çalışmalarının belediyecilikte önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, “belediye başkanının aptalı önce yer altına yatırım yapar. Ben o aptallığı alıyorum” şeklinde konuştu. 7 yıl öncesine kadar Gerze’de bir kanalizasyon sisteminin olmadığını vurgulayan Belovacıklı, o zaman ki şartlarda bu kadar olduğunu belirterek, kanalizasyonun 23 yerden denize atıldığını belirtti. “Sekiz ay sonra Gerze’nin kanalizasyon sisteminin tamamen çözüleceğini açıkladı.

 

Suyun maliyeti çok fazla

Yaykıl’dan ilçemize verilen suyun maliyetinin vatandaşın ödediğinden fazla olduğunu savunan Belediye Başkanı, ayda sadece 100 bin lira elektrik parası ödediklerini belirtti. 10. Aydan sonra Gerze’nin Erfelek Barajı’ndan gelen suyu kullanacağını açıkladı.

 

İş merkezi ve yaşam alanı projesinden bahsetti

Bir öğrencinin “Gerze’ye sinema gelecek mi” sorusu üzerine, Belovacıklı, yapımı 2-2,5 seneyi bulacak olan iş merkezi ve yaşam alanı projesinden bahsetti. “Bu projemiz tamamlandığında ilçemizde hem kültür merkezi hem de sinema salonu olacak” şeklinde konuştu.

 

Gerçek milliyetçilik ve solculuk…

1923 yılında sıfırdan kurulan Türkiye’nin tüm kazanımlarının özelleştirildiğini söyleyen Osman Başkan, “kendi kapitalizmimizi bile geliştiremedik, Avrupa’nın artıklarıyla yaşıyoruz” dedi.

 

Kendi tohumlarımızı kullanmadığımızı ve Türkiye’nin her yerinde İsrail tohumlarının kullanıldığını belirten Belovacıklı, gerçek milliyetçilik ve solculuğun ülkenin kendi imkanlarıyla yapılan tarım olduğunu ve ülke vatandaşlarının kendi buğdayını yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş