Güncel
Giriş Tarihi : 07-08-2018 14:20   Güncelleme : 07-08-2018 15:46

Otobüslerde Bayram Yoğunluğu

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi otobüsler tamamen doldu. Birçok firma yolcuları mağdur etmemek için ek sefer çalışmalarına başladı

Otobüslerde Bayram Yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Sözcüsü'nün bayram tatilini 9 güne çıkardıklarını açıklaması ile birlikte vatandaşlar tatil planlarına başladı. Uzun tatil süresini fırsat bilenler şehir dışına çıkmak için otobüs firmalarına akın etti. Otobüs firmaları doluluk oranlarının artmasıyla birlikte çareyi ek seferler çıkartmakta buluyor.

Güzelliği ile vazgeçilmez tatil yeri olan ilçemize de Kurban Bayramı'nda oldukça yüksek sayıda tatilci akını olacak.

Bayramı ilçemizde geçirmek isteyenler otobüslerde yer bulamamaktan korktukları için bayrama haftalar kala Gerze biletlerini aldı. En yüksek yolcu yoğunluğu İstanbul- Gerze seferlerinde yaşanıyor.  Bayrama günler kala ilçemizde İstanbul- Gerze arası sefer yapan firmalarda otobüs bileti bulunmuyor.

İlçemizde faaliyet gösteren, Gerze Güven Keklik, Gerzeliler, Sinop Birlik firmalarında İstanbul-Gerze sefer fiyatı 100 TL olarak satışa sunuluyor. Metro tekli koltuklarda fiyat 105'e çıkıyor. Kamil Koç'ta ise fiyatlar 100-105 arasında değişiyor.

Otobüslerde Yer yok

Gerze Güven Keklik firmasında 16-27 ağustos arası otobüsler tamamen dolmuş durumda bulunuyor. İstanbul- Gerze arası her gün 4 araç kaldıracak olan Güven Keklik Turizm, bayramda yaşanan yoğunluk dolayısı ile 2,3 ek servis kaldırmayı planlıyor.

Bayram süresince günde İstanbul'dan 5 araç kaldıracak olan Gerzeliler turizmde bayram boyunca otobüs bileti bulunmuyor. Gereken durumlarda ek seferler konulması düşünülüyor.

Metro Turizmde de 25- 26 ağustosa kadar büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Şu an bayram süresinde kalkacak araçlar dolmuş durumda. Ek sefer yapılması halinde bilet fiyatlarının 12o TL'ye kadar çıkacağı söyleniyor.

Sinop Birlik firmasının sabah akşam İstanbul-Gerze arası sefer yapan otobüslerinde 26 ağustosa kadar araçlar dolmuş durumda bulunuyor.

Kamil Koç'un, 25 ve 26 ağustos arasında kalkacak araçlarında otobüs bileti bulunmuyor. Ek sefer yapmayı düşünüyorlar.

Seda ŞengülSeda Şengül