Güncel
Giriş Tarihi : 21-08-2017 12:23   Güncelleme : 21-08-2017 12:49

Palamut Tezgahlara Düştü - Palamut Nasıl Tutulur?

15 Ağustos itibariyle çapari ile avlanma yasağının kalkması sonrası tezgahlarda Palamut bereketi yaşanmaya başladı.Biz de palamutun en iyi nasıl tutulacağını ustasına sorduk

Palamut Tezgahlara Düştü - Palamut Nasıl Tutulur?

15 Ağustos itibariyle çapari ile avlanma yasağının kalkması sonrası tezgahlarda Palamut bereketi yaşanmaya başladı. Bu sene çok olacağı söylenen palamut, yasağın kalkmasının ardından tanesi 10 liradan tezgahlara düştü.

 

Bu sene hem balık bolluğundan balıkçı esnafının yüzünün güleceğini hem de uygun fiyatlardan vatandaşın memnun olacağını belirten ilçemiz balıkçılarından Hüseyin Metinkaya, “insanlar bu sene palamuta doyacak” dedi.

 

Çapari, olta, kamış nerede satılır?

Cumhuriyet Meydanı’nda balık malzemeleri satışı yapan Kaan Balık Malzemeleri isimli dükkanın sahibi olan Mehmet Ali Töngelci ise, palamutun çaparilerle tutulması gerektiğini belirtti. El yapımı birçok çaparisi bulunan ilçemiz esnafı, kıyı balıkçılığında ise daha küçük çaparilerle başarılı avların yapılabileceğini söyledi. Türkiye’nin alanında en büyük markalarından olan Alba Star’ın ürünlerini satan Kaan Balık Malzemeleri işletmecisi, “Gerzeli vatandaşlarımız bu sezon çinekop ve palamut tutmanın keyfini bizimle yaşayacak” şeklinde konuştu.




Erkan TaşErkan Taş