Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2019 10:08

Palamut YOK Hamsi ÇOK

1 Eylül'de kalkan balık avı yasağıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldıkları günden beri hamsinin bol olmasının yanı sıra mezgit ve barbun balığının da yüzlerini güldürdüğünü belirttiler.

Palamut YOK Hamsi ÇOK

Bu yıl palamut balığının az olma sebebinin yumurta vermemesinden dolayı olduğunu belirten balıkçılar, “Bu yıl deniz soğuğu oldu palamut da yumurta bırakamadı yavrular olmadı. Olmamasının sebebi yasak avla ilgili değil bu balık zaten göçmen bir balık Kızıldeniz’den geliyor burada da deniz soğuk olunca hayvanlar yumurta bırakamadı ilerleyen zamanlarda olur mutlaka.

Palamut olmasa da hamsi oldukça bol çıkıyor çok şükür ilerleyen zamanlarda daha da çok olur. Mezgit ve Barbun da güzel çıktı. Olta balıkçıları da lüfer ve sarı kanat tutuyor. Görünüşe göre lüferin de devamı gelecek. Palamut dışında bu yıl deniz bereketiyle geldi en çok hamsi ve mezgit var ilerleyen zamanlarda palamut da olur mutlaka. Görünüşe göre bu yıl bol bol hamsi ve mezgit yiyeceğiz gibi duruyor” diyerek palamut olmamasına rağmen denizin bereketli olduğunu belirttiler.

Cam gibi parlayan balıklar tezgahlarda yerini almışken, hamsi ve mezgit 20 TL, çupra 35 TL, somon 35, kefal 12.5 TL, lbarbun 25-40 TL, levrek 35-40 TL’den satılıyor.

AdminAdmin