Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2018 16:42   Güncelleme : 05-12-2018 17:41

''Peygamberimiz ve Gençlik''

Sinop İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, Gerze kültür ve sanat merkezinde ''Peygamberimiz ve Gençlik'' temalı konferans verdi

''Peygamberimiz ve Gençlik''

Gerze Müftülüğü tarafından hazırlanan Peygamberimiz ve Gençlik adlı konferans Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonrasında hafızlık öğrencilerinden Beyza İpek ve Nurgül Yıldız, AŞIR ayetlerini okumak üzere sahneye geldiler.

Akabinde Site Camii hafızlığa hazırlık öğrenci korosu, işaret dili eşliğinde 571 isimli ilahiyi söylediler.

Sonrasında Sinop İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında Gençliğin önemi, Gençlerle iletişim, Gençlerin beklentileri ve peygamberimizin hayatından örneklerden bahsetti.

Sözlerinde ‘’İslam’ın yayılmasında gençler büyük faktör oluşturuyor. Çünkü Gençler bir davaya sahip çıkıyorsa enerjilerinin fazlalığıyla gösteriyorlar. Bunu bilen çevresel etkenler dini inançlar, tarikatlar, terör örgütleri, siyasi güçler, ekonomik güçler gençlerimizi kullanarak kendi toplumlarına karıştırarak finansal yönden kendi güçlerini devam ettirme taraftarı oluyorlar. İşte bu yüzden çocuklarımızın İmanlı yetişmesi fazlasıyla önem arz ediyor. Gençlerin yetişmesi için neler yapabiliriz? Gençlerin yetişmesi için anne babaya büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı nasıl geliştirirsek, eğitirsek bu böyle devam eder. Özellikle sosyal medya, televizyon, reklamlar ile din konusunda kendisine inan toplum oluşturmaya çalışıyorlar. Eğer ki biz çocuklarımıza bu konuda verilmesi gereken bilgileri zamanında verirsek çocuklarımız başkaları tarafından kolay kandırılmaz dış faktörlerden etkilenmezler. Çocuklarımızın dillerini anlamaya çalışmalıyız. İslam anlaşılmıyorsa suç bizim, sadece emir ve nasihatler yetmez, çokça dinleyip çocuğun derdini anlamalıyız. Çocuklarımızı kırmadan, suçlamadan, kimseyle kıyaslamadan, sakin ve sabırlı olmalıyız. Eğer ki bir hata ile karşılaşıyorsak sorun üstüne sorun eklemeyip çözüm olmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Program Sinop İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz’e yapılan çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.






AdminAdmin