Güncel
Giriş Tarihi : 03-08-2017 17:10   Güncelleme : 03-08-2017 19:22

Piknikçilere Yangın Uyarısında Bulundu

Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, geçtiğimiz hafta Sinop’ta yaşanan orman yangını sonrası gazetemize açıklamalarda bulunarak, vatandaşın orman yangınları konusunda daha dikkatli olması gerektiğini belirtti

Piknikçilere Yangın Uyarısında Bulundu

Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, geçtiğimiz hafta Sinop’ta yaşanan orman yangını sonrası gazetemize açıklamalarda bulunarak, vatandaşın orman yangınları konusunda daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

 

Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğuna vurgu yapan Orhan, “yaz ayları yangına en hassas olduğumuz dönemler. Yöremiz ve ilimiz de yangına en hassas ikinci nokta” dedi. Havaların sıcaklığının yangına davetiye çıkardığını aktaran Orhan, havaların sıcak ve rüzgarlı olduğu bu dönemlerde, özellikle piknikçilerin tedbirli olması gerektiğini ifade etti. “Pikniğe giden vatandaşlarımızın yiyeceklerini evlerinde pişirip getirmelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sigara izmaritleri yerlere atılmamalı

Ormanlık alanlarda en ufak bir hatanın yangınla sonuçlanabileceğine dikkat çeken Hakan Orhan, “cam parçaları da dahil olmak üzere çöpler gelişi güzel yol kenarlarına atılmamalı. Aynı şekilde sigara izmaritleri de tehlikeye davetiye çıkarıyor. Çünkü ellerimizle yaktığımız ateşi hiçbir şekilde söndürme şansımız yok” dedi

 

“Vaktimizi orman yangınlarıyla harcamayalım”

29 Temmuz günü Sinop’un Karakum bölgesindeki bir ormanlık alanda çıkan yangında 3 bin metrekarelik alanın kül olmasıyla ilgili konuşan Orhan, “şehir merkezinde olmasına rağmen, piknikçilerden dolayı bir tehlike atlattık. Bir daha böyle tehlikeleri yaşamak da istemiyoruz” diye ifade etti.

 

Gerze ve Sinop halkının bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu bildiğinden bahseden Orhan, “aynı duyarlılığı piknikçilerimizin de göstermesini bekliyoruz. İnşallah kazasız, belasız, yangınsız bir sezon daha geçiririz” dedi. Vakitlerini orman yangınlarıyla değil, memleketimizi daha da güzelleştirmeye yönelik çalışmalarda harcamak istediklerini belirtti.

 

Yeni müdüre “hayırlı olsun” dedi

Aynı zamanda Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nün Kurucu Müdürü olarak da büyük emekler sarf eden Orhan, Gerze Orman İşletme Müdürü olarak atanan Bilal Dinç’e de gazetemiz aracılığıyla hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Orhan, “Müdürlüğün kurulmasında elimizden geleni yaptık. Yeni müdürümüz de başarılı bir insan ve buraya çabuk adapte olup çalışmalarıyla başarı sağlayacağı düşüncesindeyim. Yeni müdürümüze yeni görevinde başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş