Güncel
Giriş Tarihi : 19-11-2021 11:50   Güncelleme : 19-11-2021 12:07

Piretün, tezgâhlarda

Havaların soğuması ile birlikte Gerze pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı

Piretün, tezgâhlarda

Soğuk havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde, pazar tezgâhları da mevsimin meyve ve sebzeleriyle renklenmeye başladı. Halk pazarında bu hafta piretün, töngel ve cennet hurması bolluğu yaşanıyor.

Halk arasında dağ çileği, ağaç çileği, kocayemiş, kocakarı yemişi, yaban çileği gibi isimlerle bilinen meyve, ilçemizde de genel olarak piretün olarak anılmakta.

Yüksek kesimlerde yetişen ve sonbahar mevsimi ile meyve veren piretün, ilçemiz halk pazarında kilosu 10 TL’den satışa sunuluyor. Meyvenin henüz yeni olgunlaşmaya başladığını söyleyen satıcılar önümüzdeki haftalarda piretünün daha da bollaşacağını belirttiler.

Şifa deposu olarak bilinen ve kış aylarında hemen hemen her satıcının tezgâhında yer alan töngel diğer adıyla muşmula, kilosu 5 TL’den satılıyor.

Ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesinde yetişen vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin olan Cennet Hurması da tezgâhlarda yerini almaya başladı. Kilosu 5 TL’den satılan ilçemizde Cennet Hurması veya Trabzon Hurması olarak anılan meyve ile pekmez, reçel, çay, kurabiye, sirke gibi birçok ürün yapılıyor.

AdminAdmin