Güncel
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:12   Güncelleme : 26-01-2023 10:06

Prof. Dr. Emin Kuru bir ilke daha imza attı

Prof. Dr. Kuru: ‘Türkiye'nin en büyük kaz üretim merkezi olabiliriz’

Prof. Dr. Emin Kuru bir ilke daha imza attı

Tarımın ve ziraatın gelişmesi noktasında yapmış olduğu girişimlerle adından sıkça söz ettiren Prof.Dr. Emin Kuru, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çırnık köyünde Türkiye' de ilk olan Arıcılık Okulu uygulama sınıfı açan Sinoplu Prof. Dr. Emin Kuru Çankırı’da Türkiye’nin en büyük kaz üreticilerinden Sadık Yüceloğlu’nu çiftliğinde ziyaret ederek önemli bir anlaşmaya imza attı.

Prof. Dr. Emin Kuru Çırnık köyünde kurduğu kanatlı hayvan işletmesinde çıraklık yasası kapsamında; işletmede kayıtlı en az ortaokul mezunu olup yaş sınırı olmayan toplamda 40 kişinin katılabileceği ve ayda 5 bin TL çıraklık hibe desteği alacak katılımcılar için Türkiye’nin en büyük kaz üreticilerinden Sadık Yüceloğlu ile anlaşma sağladı.

Yapılan anlaşma kapsamında 27 hafta süren eğitimin sonunda kaz üreticiliği yapacaklar için civciv temin edileceği belirtildi.

Proje kapsamında 6 ay sonra büyüyen kazların, üretici Sadık Yüceloğlu tarafından satın alma garantisi verildiği kaydedilirken yine proje dâhilinde Sinop’ta ırmak, gölet ve deniz kenarlarında evi, yeri olanlara kaz ve aynı su kenarında manda yetiştirme fırsatı sunulacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Emin Kuru bu çerçevede kooperatifleşme sağlanarak Türkiye’nin en büyük kaz ve manda üreten ili olacaklarını belirterek, Yüceloğlu şirketler grubu yönetim kurulu başkanı ile yaptıkları prensip antlaşmasının hayırlara vesile olmasını diledi.

AdminAdmin