Güncel
Giriş Tarihi : 21-06-2016 15:10   Güncelleme : 21-06-2016 16:41

Projesiyle Türkiye Finallerine Katılacak

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Programı Kapsamında Gerzeli Girişimci Türkiye Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Projesiyle Türkiye Finallerine Katılacak
 "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında Sinop ilinde KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 72 saat 10 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmişti. Söz konusu eğitimde 5 ilçeden 49 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırladı.

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projeler, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip DIRANAS Uygulama Oteli'nde 08 Haziran 2016 Çarşamba günü geniş katılımla gerçekleştirilen Proje Pazarında sergilendi. Sergilenen projelerin özel sektörler, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlandı. Sertifika töreninde ise eğitim alan kadın çiftçilere sertifikaları dağıtılıp, bağımsız beş kişilik jüri tarafından değerlendirilerek ilk üçe giren projeler açıklandı.

Bu kapsamda ilçemizden Seda Dinç ‘in ''Kayın Mantarı Yetiştiriciliği'' Projesi ilk üç içinde yer alarak Türkiye Finali için Bakanlığa gönderildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ve koordinasyonu ile Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor"programının amacının tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak olduğu ifade edildi.

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz