Güncel
Giriş Tarihi : 26-05-2017 17:54   Güncelleme : 26-05-2017 18:21

Ramazan pidesinin fiyatında değişiklik yok

İftar sofralarının vazgeçilmezi 'Ramazan Pidesi' geçen seneki fiyatıyla satılacak

Ramazan pidesinin fiyatında değişiklik yok
 Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel, Ramazan pidesinin fiyatında herhangi bir değişiklik olmadığını ve 2016 yılı fiyatıyla satılacağını söyledi. Altunel'in verdiği bilgilere göre, 200 gram Ramazan pidesi 1TL'den, 400 gramı ise 2TL'den satışa sunulacak.

Başkan Altunel, berber saç kesim ücretleri  ve kahvehane çay ücretlerinde cüzi bir miktarda artış yapıldığını belirterek; ''Sinop ve ilçelerinde yapılan ücret artışı aynı şekilde Gerze'de de uygulanmıştır. Fiyat artışları özellikle Gerze'de yapılan bir uygulama değil. İl genelinde alınan kararlar doğrultusunda berber ücretlerinde ve kahvehane çay ücretlerinde cüzi miktarda artışa gidilmiştir. İlçelerdeki esnaf arkadaşların talebi doğrultusunda yeni fiyat tarifesi oluşturuldu'' dedi.

Gerze'de bu yıl yapılan berber ücretlerinin 2015 yılında il merkezinde uygulandığını söyleyen Altunel, ''Gerze'de uygulanan ücretler il merkezine göre aşağıda seyrediyor. İl merkezi ile diğer ilçelerdeki fiyatlar arasında 1-2 TL fark oluyor'' açıklamasında bulundu.

Buna göre ilçemizdeki berberlerde saç kesimi 15 TL, sakal kesimi ise 9 TL oldu. Kahvehanelerdeki çay ücretleri ise 75 kuruştan 1 TL'ye yükseldi. Ramazan pidesinde ise herhangi bir değişiklik olmazken geçen seneki fiyatından satılmaya devam edecek. 

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül