Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2017 17:54   Güncelleme : 01-03-2017 18:00

Reklam Tabelalarına Yeni Ayar...

Mart ayı meclis toplantısında, reklam tabelalarıyla ilgili yeni kararlar alındı

Reklam Tabelalarına Yeni Ayar...
 Belediye Toplantı Salonunda 1 Mart Çarşamba günü saat 14:00'de yapılan Mart ayı meclis toplantısında 3 asıl 2 ek olmak üzere toplam 5 madde görüşüldü.

Görüşülen ilk madde Belediye'ye bir adet sıkıştırmalı çöp kamyonu alınması talebi oldu. Mevcutta var olan 3 adet çöp kamyonunun ihtiyacı karşılamadığını belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, dördüncü kamyonun ihtiyaç olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi. 97,500 TL'ye satın alınacak olan çöp kamyonu talebi belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İkinci madde ise, Cittaslow projesi kapsamında ilçemizdeki iş yerlerinin reklam tabelalarına vergi indirimi uygulaması talebi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,  Gerze'nin Cittaslow üyesi olması nedeniyle bazı düzenlemeler ve standartların getirilmesi gerektiğini belirterek reklam tabelalarına belli bir standart getirildiğini, tabelaların ahşap veya ahşap görünümlü olan tabelalarla değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Eski tabelasını yenileyene de %50 indirim uygulanacağını ifade etti. Belovacıklı, yeni tabelaların Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılacağını da ayrıca belirtti.

Gündemin üçüncü maddesinde de ibadethanelerden su ücreti alınmaması yönündeki talep görüşüldü. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mevcut durumda zaten ibadethanelerden ücret alınmadığı belirterek talebi oylamaya sundu. Üçüncü madde de oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak meclis gündeminin ek maddeleri görüşüldü. Ek maddelerde Garaj ve Cayva bölgesindeki imar planı değişiklikleriyle ilgili talebin komisyona havale edilmesi kararı alındıktan sonra Mart ayı meclis oturumu sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül