Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2021 12:31   Güncelleme : 04-10-2021 15:51

Sağlık İçin Yürüdüler

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla ilçemizde yürüyüş düzenlendi

Sağlık İçin Yürüdüler

Sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ilçemizde doğa yürüyüşü düzenlendi.

Gerze Gençlik Spor Müdürlüğü’nün Avrupa Spor Haftası nedeni ile düzenlediği etkinliğe, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Spor ve Gençlik Müdürü İsmail Karaman, Gerze Jandarma Komutanı Ali Su, Gerze Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze MYO Müdürü Mehmet Keskin, Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, Adıyaman Kaymakam Adayı Abdulhamit Bağış ve GERDAK üyelerinin yanı sıra 7'den 70'e onlarca sporsever de katılım sağladı. 

Katılımcılar, sağlıklı bir yaşam için Yakup Ağa Konağı önünde toplandılar

Cennetsuyu Çeşmesinde başlayan yürüyüş, Sökü Yaylası, Hızarçayı köyü, Bayramkalfa Mahallesi ile devam ederken İdemli Mesire Alanı’nda sonlandı.

Doğanın kucağında,yeşil ve mavinin her tonunu özümseyerek kalabalık bir ekiple yürümekten keyif aldıklarını belirten yürüyüşçüler, "birçok kalp damar hastalığı, diyabet, şeker hastalığı, obezite bakımından fiziksel hareketsizlik, risk faktörleri arasında. En kolay fiziksel aktivitelerden biri olan yürüyüşü alışkanlık haline getirerek, sağlıklı yaşam adına büyük bir adım atmış oluruz.

Bugün Dünya Yürüyüş Günü. Her yıl özel etkinlerle bugünü kutluyoruz. Yürüyüş yapmak biz insanların ruhunu ve bedenini rahatlatıyor. Bugün çok eğlendik ve güzel zaman geçirdik. Yürüyüşe katılarak bu güzel aktiviteyi daha da anlamlı ve keyifli hale getiren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular. 

AdminAdmin