Güncel
Giriş Tarihi : 27-12-2018 16:46   Güncelleme : 28-12-2018 17:32

Şahin Tepesi Sil Baştan

Şahin Tepesi’nde heyelanlı bölgeye “fore kazık” sistemiyle güçlendirme uygulanarak 2 kademeli yol geçişi yapılacak

Şahin Tepesi Sil Baştan

Bugüne kadar yapılan onarım çalışmalarına rağmen çözüme kavuşturulamayan Şahin Tepesi’nde ki göçen yol sorununa Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın girişimleri sonucunda el atan Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz aylarda zemin etüt sondajlarının yapıldığı bölgede, sismik hareketleri ölçmek amacıyla 7 farklı noktaya ölçüm cihazı yerleştiren Karayolları ekipleri, ölçüm sonuçlarına göre hazırlanan proje kapsamında işe koyuldular.  

Şahin Tepesi’nde 250 metre uzunluğunda ki bir alanda meydana gelen kaymaların önüne geçilememesi nedeniyle fore kazık sistemiyle heyelanlı bölgenin güçlendirileceği ve kaymaların önüne geçileceği bilgisini veren Başkan Osman Belovacıklı, iki kademeli yol olarak projelendirilen alanda başlayan çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Yapımı tamamlandıktan sonra Karadeniz Sahil Yoluna bağlantı sağlayacak olan yeni yol ile sürücüler daha güvenli geçiş sağlayacaklar. Gerze’nin tam da girişinde olan ve uzun süredir kayma meydana gelen yolun tamamlanmasıyla Gerze büyük bir sorununu çözmüş olacak.

Başkan Belovacıklı, Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara belediye olarak tam destek vereceklerini söyleyerek; “Sorunun çözümü noktasında atılan adımlar vesilesiyle 7. Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Tahminen 4 aylık bir süre zarfında bu büyük sorunun üstesinden gelmiş olacağız” şeklinde konuştu.

  

 

Seda ŞengülSeda Şengül