Güncel
Giriş Tarihi : 21-10-2020 17:42   Güncelleme : 22-10-2020 10:36

‘Şair’ Şube Müdürü

Şube Müdürü Çeliker, şiirlerini ‘İçimdeki Ben’ adlı şiir kitabında topladı

‘Şair’ Şube Müdürü

Gerze Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Çeliker, lise çağlarında kaleme aldığı şiirleri ‘İçimdeki Ben’ adlı şiir kitabında topladı.

Şiir yazmanın duygu işi olduğunu söyleyen Çeliker, "Dikmen’de görev yaptığım sırada  şiirlerimle birlikte TRT Trabzon Radyosuna konuk olmuştum.

Lise yıllarında kâğıtlara döktüğüm şiirlerimi kitap haline getirmek istedim ve ‘İçimdeki Ben’ ismini verdiğim, 2’inci baskısını yaptığım şiir kitabını çıkardım. Hala şiir yazmaya devam ediyorum.”

Şiirlerinden bazılarının notalara döküldüğünü de söyleyen Çeliker, “Kara Sevda, Acılar, Hayatın Tuzu Biberi şiirlerimin notaları yazıldı, bestelendi, konserlerde okundu ve TRT Repertuvarına gönderildi.

Dediğim gibi ben hala şiir yazmaya devam ediyorum. Şiir duygu işidir; şiir yazabilmek için bol bol şiir, kitap okumak gerekir. Bir eğitimci olarak sizin de aracılığınızla da vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazanmaları konusunda da mesaj yollamış olalım.” ifadelerini kullandı.

Çeliker'in Biyografisi, “Ben 1957 yılında Sinop’ta doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimi Sinop’ta tamamladıktan sonra Samsun Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümünü bitirdim.

1982 yılında Denizli İli Acıpayan İlçesi Kelekçi Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak göreve başladım. Öğretmenlik görevim sırasında Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümünde Lisans tamamlama eğitimi gördüm. Sırası ile öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundum.

2006 yılında Samsun İli Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine, ardından Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandım. Şu an da Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmaktayım."

AdminAdmin