Güncel
Giriş Tarihi : 02-04-2020 12:33   Güncelleme : 02-04-2020 21:09

Salgın Ekonomiyi de Etkiliyor

Korona virüs salgını, sağlığın yanı sıra ekonomiyi de olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Salgın Ekonomiyi de Etkiliyor

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, sağlığın yanı sıra ekonomiyi de etkilemeye devam ediyor.

Sağlıkta her geçen gün artan vaka sayısı insanları kaygıya sevk ederken, salgınla birlikte daralan iş piyasası ve üretimdeki azalmalar da iş yerlerini küçülmeye sevk etmeye başladı.

Covid-19 virüsünün yayılma hızını azaltmak adına devletler vatandaşların sosyal paylaşım alanlarını daha az kullanmalarını, mümkün olduğu kadar kişilerin evlerinde ikamet etmelerini telkin ederken, ilçemizde tekstil alanında üretim yapmakta olan birçok iş kolu ise yaşanan sıkıntılı süreçten dolayı üretimlerini geçici süre ile durdurduklarını açıkladı.

Dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan Corona Salgınından dolayı, 300 çalışanı ve ailelerinin olumsuz etkilenmemeleri adına Betareks AŞ,'nin üretime kısa bir süre ara verdiği öğrenildi
Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz bir yetkili ülkemizde yaşanan salgının işçi sağlığını ciddi anlamda tehlikeye attığını ifade ederek, “şirketimiz gerek sağlık, gerekse de ekonomik gelişmelerden en asgari düzeyde etkilenmesi adına, işletmemiz kısa bir süre içinde olsa iş durdurma kararı almıştır. Fakat bu süre zarfında ücretsiz izin almak istemeyen çalışanlarımız ise istedikleri takdirde tazminatlarını alarak çıkışlarını yaptırabilmektedir" şeklinde bilgi aktarımda bulunuldu.
 

AdminAdmin