Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2023 20:28   Güncelleme : 05-02-2023 13:35

Sanayi Sitesi esnafı yemekte buluştu

Gerze'de sanayi sitesinin yanında yapılacak olan otogar projesinin iptal edilip, yeni dükkanların yapılmasını isteyen sanayi esnafı yemek programında bir araya geldi.

Sanayi Sitesi esnafı yemekte buluştu

Bodrum kafede düzenlenen programa çok sayıda site esnafı katıldı. 

Grup adına açıklama metnini okuyan Mustafa Baş, kooperatifleşme yoluna gideceklerini söyledi. Baş konuşmasında  "21 Şubat 2023 tarihinde yapılacak 1. etap sanayi dükkanlarının 30'un üzerinde yapılacakken neden 19 adet ile sınırlandırıldığının cevabı meçhuldür. Yaklaşık 2 sene önce Sayın Nazım Maviş ve sayın Cevat Şensoy'un katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda alınan söz ve sözlü karardan sonra neden geciktiğinin açıklanması bir yana bu projenin Eylül 2022'de devletimizin açıkladığı TOKİ aracılığı ile inşası yapılan ilk iş yerim projesine neden gerekli gelişimler yapılarak dahil edilmediğinin açıklaması gerekmektedir. 

Bu 19 dükkanın neye göre kimin ihtiyacı için metrekarelerinin belirlendiği, projenin şeffaf bir şekilde sunumunun yapılması, kimlerin yararlanıp kimlerin yararlanamayacağının belirlenmesi gerekmektedir. Kapalı kapılar ardında alınan kararların bizleri tedirgin ettiğinin bildirilmesini kendimize görev bildik. Bu ihtiyaç için hak arayışımızı sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Biz Küçük Sanayi Sitesi kiracı esnafları olarak gerekirse kooperatif kurmak bu projeyi üstlenebileceğimizi ilk ilgili makamları bildiriyoruz" 

Program konuşmalar ve çay sohbeti ile devam etti.


 

AdminAdmin