Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2022 12:38   Güncelleme : 23-05-2022 13:16

Sarımsak Çayı Göleti İçin Etüt Çalışmaları Başladı

Sarımsak Çayı Göleti Projesi Kapsamında Teknik Heyet Gerze'ye Geldi

Sarımsak Çayı Göleti İçin Etüt Çalışmaları Başladı

Yaklaşık 30 yıldan bu yana ilçemiz sınırları içindeki 10-12 köy toprağının suya kavuşması projesi (Sarımsak Çayı Gölet) ile alakalı Samsun DSİ ve Sinop DSİ’den teknik birimler ilçemize gelerek Tilkilik köyü altında incelemelerde bulundular.

Konuyla alakalı olarak Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Fatih Uysal bu projenin tekrar gündeme taşınması ile birlikte 30 Ekim 2021 tarihinde Sarımsak Çayına giderek incelemelerde bulunmuştu.

Yapılan müracaatlar ve talepler üzerine bugün etüt çalışması kapsamında ilçemize gelen teknik birimler Tilkilik altındaki mevkiinde incelemelerde bulundular.

Samsun DSİ Bölge Müdürlüğünden görevlendirilen bir jeoloji mühendisi ve bir inşaat mühendisi ile Sinop DSİ’ nden bir inşaat mühendisi Sarımsak Çayı üzerinde yapılması düşünülen gölet (regülatör) ile ilgili yapılacak etüt çalışması kapsamında ilçemize geldiler. Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki ve Meclis Başkanı Fatih Uysal gelen teknik ekibe eşlik etti.

Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki ve Meclis Başkanı Fatih Uysal bu proje ile Gerze’ye bağlı 10 ila 12 köyümüzde yaklaşık 7 hektarlık 70.000 m² alanda tarımın yeniden hayat bulacağını kaydederek bu projeye destek veren herkese teşekkür ettiler.

Teknik çalışmaların ardından konuyla alakalı konuyla ilgili bir karara varılacağı belirtildi.

AdminAdmin