Güncel
Giriş Tarihi : 16-03-2015 22:29   Güncelleme : 16-03-2015 22:50

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25 inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25 inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.

Vali Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA’nın Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapılan “Seçim Güvenliği Toplantısına, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, İl Seçim Kurulu Başkanı Şamil KOÇ, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, İl Yazı İşleri Müdürü Cengizhan ERSOY, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünden diğer yetkililer katıldı.

Toplantının başlangıcında; Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği Seçim Takvimi’nin 10 Mart 2015 tarihi itibariyle başladığına dikkat çeken Vali ÇETİNKAYA “Milletvekili Genel Seçimi’nin İlimizde huzur ortamı içinde güven ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin etmek vatandaşlarımızın özgür iradelerini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtmalarını sağlamaya yönelik 298 sayılı Seçim Kanunu, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği Seçim Takviminde belirtilen hükümleri ve kuralları gözden geçirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Seçimlerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızca bir genelge yayınlanmıştır. Yayınlanan genelgede Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen Seçim Takvimi ve Seçim Kanunu kapsamında alınması gereken tedbirler belirtilmektedir. Bizlerde belirtilen genelge kapsamında İlimiz de milletvekili seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız açıklamasın yapan Vali Dr. ÇETİNKAYA,7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25 inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”dedi.

Toplantıda İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünce seçim güvenliğine ilişkin alınacak tedbirler konusunda bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

hakan akbaşhakan akbaş