Güncel
Giriş Tarihi : 14-06-2017 22:01   Güncelleme : 14-06-2017 22:44

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Şehit aileleri, Gaziler ve yakınlarına iftar yemeği verildi. Yemeğe Sinop Valisi Hasan İpek'te katıldı

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu
 Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Şehit aileleri, Gaziler ve yakınlarına iftar yemeği verildi.

Gerze Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Müftüsü Bayram Karar, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İftar programına katılmak üzere Gerze'ye gelen Vali Hasan İpek ve protokol üyeleri ilk olarak yemeğe geçmeden önce yapımına devam edilen yaşlılar evini yerinde inceledi. Yaptığı incelemenin ardından iftar vaktinin gelmesiyle otelin yemek salonuna geçen Vali İpek, burada şehit yakınları ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Ezan-ı Şerif'in okunmasıyla hep birlikte açılan oruçların ve yenen yemeğin ardından Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, şehit askerlerimiz için dua okudu. Daha sonra Vali Hasan İpek, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali İpek, konuşmasına yemeğe gelen misafirlere teşekkür ederek başladı. Konuşmasının devamında ise, ''Sinop olarak ilk şehidimizi 675 yılında Seyyid Bilal Hazretleri ile verdik. En son şehidimizi de Durağan'da Hakan Tanrıkulu kardeşimizle verdik. Maalesef yüzyıllardan beri bu topraklarda bulunduğumuz sürece şehit veriyoruz. Duamız ve temennimiz şudur ki en son şehidimiz Hakan Tanrıkulu, kardeşimiz olsun ve bundan sonra şehit vermeyelim. Bizler ve sizler bu ülkenin bekası, arkamızda bıraktığımız insanlarımızın huzuru, sağlığı ve özgürlüğü için çocuklarımızı şehit verdik, bir kısmı gazi oldu. Bazılarımız şehit torunu, bazılarımız gazi ve gazi yakınıyız. Bu durum aslında bu ülkenin gerçek sahibi olduğumuzu gösterir. Bu akşam sizlerle birlikte iftar yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Hepinize afiyet olsun'' diyerek sözlerini noktaladı.

Sinop Valisi Hasan İpek'in konuşmasının ardından iftar programı sona erdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül