Güncel
Giriş Tarihi : 14-04-2016 13:20   Güncelleme : 14-04-2016 17:06

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden Kutlu Doğum Programı
 Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Murat Balcıoğlu yaptı. Konuşmasında Peygamber Efendimizin 1445. seneyi devriyesinin mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz diyerek sözlerine başlarken Üstad Necip Fazıl Kısaküreğin bir dizesiyle konuklara hitap eden Balcıoğlu ''Müjdecim, kurtarıcım, efendim, Peygamberim sana uymayan ölçü hayat olsa teperim'' sözlerinden örnekle bu ölçüde kalmak dileğinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülçin Tütüncü'nün seslendirdiği ‘’40 yaşındasın’’ şiiri salonda bulunan davetlilere duygu dolu anlar yaşatırken, sonrasında okul öğrencilerinden İsmet Baran Özcan’ın hazırladığı ve içerisinde Peygamberimize methiyelerin yer aldığı, Rap müziği dinletisi salondaki öğrenci ve velilerden büyük alkış aldı.

Ardından Programa konuk olarak katılan, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özdemir, katılımcılara Hz. Muhammet (SAV) ve kutlu doğumun İslam ile insanlık açısından önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Hz. Muhammet'in sadece insanlığa değil tüm alemlere rahmet olarak gönderildiğinin altını Çizen, Özdemir, "Hz Peygamber insanlığın köleleştiği bir süreçte Allah tarafından gönderilerek, zulme ve köleliğe son verdi. İslam dininin ve Allaha imanın tek kurtuluş kapısı olduğunu tüm insanlara defalarca tebliğ etti. Resulü’nün yegâne hedefi önce Allah ile kulları arasında tevhidi yerleştirmek, sonra da inananlar arasında vahdeti yani birliği gerçekleştirmekti. Bu emeline ulaşabilmek için, çevresindeki insanların şirkten, küfürden ve cahiliye zihniyetinden kurtarılması gerekmekteydi." ifadelerini kullandı.

Program konuklara verilen ikramın ardından son buldu.

Seda ŞengülSeda Şengül