Güncel
Giriş Tarihi : 10-07-2017 15:44   Güncelleme : 10-07-2017 16:11

Şehit Üsteğmen Arif Kalafat'ın İsmi Dikmen Caddesine Verildi

Bingöl'ün Genç İlçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit düşen Dikmenli Üsteğmen Arif Kalafat'ın ismi baba toprağında yaşatılacak

Şehit Üsteğmen Arif Kalafat'ın İsmi Dikmen Caddesine Verildi
 Geçtiğimiz Haziran ayında Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, operasyonlarını sürdüren askerlerin geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu Dikmenli Üsteğmen Arif Kalafat Şehit olmuştu.

Dikmen’e düşen şehit acısı tazeliğini korurken Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, şehidin baba toprağı olan Dikmen’de adının yaşatılması için bir caddeye isminin verilmesi önerisinde bulundu. Başkan İstanbullu’nun önerisi Belediye Meclisinde görüşülerek, meclis üyelerinin de oy birliği ile şehidin adının Dikmen Caddesine verilmesi kararlaştırıldı. Yaşanan terör olaylarının ailelerin ocaklarına ateşler düşürdüğünü söyleyen Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu o ateşlerden bir tanesinin de geçtiğimiz günlerde Dikmen’e düştüğünü belirtti. Dikmenli şehit Üsteğmen Arif Kalafat’a vefa borçlarını bir nebze olsun yerine getirebilmek için doğduğu topraklarda adını ölümsüzleştirmek istediklerini ifade eden Başkan İstanbullu, belediye meclisinin son toplantısında şehidin adını ilçe merkezinde bulunan bir caddeye verdiklerini belirtti. İstanbullu; “Bu vatanı kanları, canları pahasına koruyan güvenlik güçlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.  Belediye meclisimizin aldığı karar ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (n) bendine istinaden İlçemiz Kırçal Mahallesi Dikmen Caddesine halkımızın güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için görevi başında hayatını kaybeden Kahraman Şehidimizin ismini veriyoruz. Şehidimize olan vefa borcumuzu onun adını burada ölümsüzleştirerek umarım bir nebze olsun ödeyebiliriz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.   

Seda ŞengülSeda Şengül