Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2021 10:00   Güncelleme : 14-07-2022 11:18

Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Kaymakam Gürses şehit yakınları, gazi ve aileleri ile yemek programında bir araya geldi

Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

15 Temmuz hain darbe girşiminin 5. yıldönümü münasebetiyle Erfelek'te şehit ve gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi. Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile şehit yakınları, gazi ve aileleri ile yemek programında bir araya geldi.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, kurum amirleri, protokol üyeleri ile şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Kaymakam Gürses misafirler ile bir süre sohbet ettikten sonra yaptığı konuşmada şehitlerimizin çok kıymetli ailelerinin ve değerli gazilerimizin milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahip olduklarını; devletimizin her zaman şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin yanında olduğunu vurguladı.

Yemek programında şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimiz anılarak dualar okundu.

Kaymakam Burak Bozkurt GÜRSES' in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Aziz vatandaşlarımız;

Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından Milli iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hükümetine yönelik gerçekleşen hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçti. 15 Temmuz 2016 tarihinde, bu aziz milletin ekmeğini yiyip de ekmeğini yediği millete ve o milletin iradesine, yine bu milletin silahıyla Fethullahçı Terör Örgütü tarafından darbe teşebbüsünde bulunulmuş; tanklar milletin üzerine yürütülmüş, bombalar milletin üzerine atılmıştı.

Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’ da, Varna’da, İstanbul’ un fethinde, Mohaç’ ta, Çanakkale' de, Kurtuluş Savaşı'nda karşımıza çıkıp da "Milletimizin şanlı tokadını yiyenler", bu sefer 15 Temmuz 2016’da "hoca kılıklı bir şeytan ve onun ihanet şebekesi olarak" karşımıza çıktılar. Milletin iradesini, milletin meclisini, milletin ta kendisini hedef aldılar. Ancak unuttukları bir şey vardı: "Aziz milletimizin asaleti ve gücü.

O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın önderliğinde; "Tankın önüne, milletimizin cesareti ile vicdanı dikildi ve melun girişime milletimiz 'DUR' dedi.’’ Geçmişini ve geleceğini yok etmek isteyenlere milletimiz izin vermedi; ihanet etmek isteyenlere bu aziz vatanı dar etti.

"Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin asil evlatları", 15 Temmuz günü: "Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır ve vatan sahipsiz değildir’’ diyerek canı pahasına, asker kılıklı hain FETÖ’ cülerin karşısına dikilerek vatanına sahip çıktı. Çanakkale’de düşmana karşı kanının son damlasına kadar mücadele eden ama yine de vatan toprağına geçit vermeyen milletimiz yine aynı ruh ile,

"Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,

Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.

Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;

Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir."

dizelerini hatırlatan bir kahramanlıkla 15 Temmuz'da, FETÖ' cü hainlerin teşebbüsüne geçit vermedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın çağrısıyla meydanlara çıkarak devletine, istiklaline, demokrasisine ve istikbaline sahip çıkan milletimiz, aynı zamanda tüm dünyaya milletin iradesinin üstünde hiçbir gücün olmadığını; millet iradesini tanımak istemeyenlerin de karşılarında her zaman "milletin şanlı tokadını’’ bulacaklarının mesajını verdi. Bu duygu ve düşüncelerle şairin,

"Bu vatan toprağın kara bağrında,

Sıra dağlar gibi duranlarındır.

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenlerindir."

dizelerini anımsıyor; 15 Temmuz gecesi FETÖ' cü hainlere, canı pahasına büyük bir kahramanlıkla dur diyen vatandaşlarımızdan ve güvenlik güçlerimizden şahadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetle; kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, sizlere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AdminAdmin