Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2016 10:32   Güncelleme : 11-10-2016 10:37

Şehit Yakakent'te Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma uzman çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi Baba ocağı Yakakent'te toprağa verildi

Şehit Yakakent'te Toprağa Verildi
 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğrayan Durak Jandarma Karakolu'nda görev yapan Samsunlu Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi, Hakkari'de yapılan askeri törenin ardından önce askeri kargo uçağı ile Çarşamba Havalimanı'na getirilerek baba ocağına teslim edildi.
Babası Dursun ve ağabeyi Mustafa Aksu, gözyaşları içerisinde şehidi karşıladı. Şehit Aksu'nun cenazesi daha sonra karayolu ile Yakakent İlçesi'ne götürüldü.

 Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma uzman çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi askeri uçakla Samsun'a getirildi. 4 yıllık asker olan şehit Aksu için Çarşamba Havalimanı'nda karşılama töreni  düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Şehit Uzman Çavuş Aksu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçaktan askerlerin omzunda indirildi.

 Oğlunu karşılayan baba Dursun Aksu, güçlükle ayakta durabildi. Ağabeyi Mustafa Aksu da gözyaşlarına boğuldu. 4 yıllık eşi Derya Aksu'nun da 4 aylık hamile olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi daha sonra ikindi namazına müteakip toprağa verilmek üzere Samsun'un Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi Çaycıksuyu Yaylası'ndaki babaocağına götürüldü.

 Şehit Aksu'nun cenazesi ilk olarak baba evinin önüne getirilerek dua edilip yakınlarından helallik alındı. Şehidin babası Dursun ve annesi Ünzile Aksu tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun eşi 4 aylık hamile olan Derya Aksu da tabuta sarılarak, "Aşkım, bebeğimizi getirdim. Sen gelecektin ben sana geldim hadi kalk.  Beni bırakma Bayram" dedi.

 Burada şehit için ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Şehidin akrabası Flashaber ve Haber57 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Aksu ve eşi Havva Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreni süresince gözyaşları adeta sel oldu. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun 4 yıllık asker olduğu, geçen Temmuz ayında tayinin Şemdinli İlçesi'ne çıktığı belirtildi. 10 kardeşten biri olan Şehit Aksu'nun cenazesi daha sonra aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.
 
Kaynak Haber57

Seda ŞengülSeda Şengül