Güncel
Giriş Tarihi : 07-05-2019 11:32   Güncelleme : 07-05-2019 11:47

Şehit Yakınlarına “Devlet Övünç Madalyası”

Dikmenli Şehit Bahattin Dolma’nın ailesine, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi

Şehit Yakınlarına “Devlet Övünç Madalyası”

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Şehit Bahattin Dolma ve Şehit Hakan Tanrıkulu’na ait Devlet Övünç Madalyası Beratları ve özgeçmişleri okundu.  

Devlet Övünç Madalyası Beratları ve özgeçmişlerin okunmasının ardından Şehit Bahattin Dolma’nın ailesine ve Şehit Hakan Tanrıkulu’n ailesine Devlet Övünç madalyası ve beratı Sinop Valisi Köksal Şakalar tarafından takdim edildi.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninde konuşma yapan Vali Köksal Şakalar; ‘‘ Sizler bu Vatan uğruna bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, kutsal Bayrağımız Ülkenin her köşesinde nazlı bir şekilde dalgalansın diye, ezanlarımız susmasın, ocaklarımız sönmesin diyerek canından aziz bildiğiniz, koklamaya, öpmeye kıyamadığınız, yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz evlatlarınızı bu Vatana Şehit verdiniz. Bizler millet olarak Şehitlere ayrı bir değer veririz. Gazilerimiz de başımızın tacıdır. Tüm Şehitlerimize Rahmet dilerken, onları minnetle yad ediyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Annelerimiz bizleri hadi oğlum git ya gazi ol ya da şehit diyerek ve ellerimize kına yakarak bizleri askere gönderdiler. Vatan varsa sen varsın, ben varım, Vatan varsa namus var, Vatan varsa Bayrak var, Din var, Ezan var demişler. Bunun için evlatsız kalmayı Vatansız kalmaktan daha ehven görmüşler. Biz hepimiz biliyoruz ki bu dünya fanidir. Baki olan Allah’tır, onun içindir ki mezar taşlarına hep ‘‘hüvel baki’’ yazarız. Hepimiz öleceksek ki buna iman ediyoruz bir gün hepimiz öleceğiz. Bu ölümün en güzeli Şehit olmaktır. Allah layık olanlara hepimize nasip etsin. Şehitlerimizin ailelerine sabır versin. Gazilerimize sağlık sıhhat versin. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum’’ dedi.

  

Seda ŞengülSeda Şengül