Güncel
Giriş Tarihi : 17-10-2022 17:05   Güncelleme : 16-10-2023 12:24

Sempozyumdan ödüllerle döndüler

Gerze Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Sinop Lezzetleri Sempozyumundan ödüllerle döndü

Sempozyumdan ödüllerle döndüler

Sinop Üniversitesi tarafından Sinop mutfak kültürü bilincini geliştirmek ve farkındalığının arttırılmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen “Sinop Lezzetleri Sempozyumu” çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Sinop Lezzetleri Sempozyumu’nun ikinci ve son gününde Öğrenci Yaşam Merkezi önünde Sinop merkez ve ilçelerinden gelen işletmeciler stant açarak, Sinop’a özgü birbirinden lezzetli ürünleri katılımcıların beğenisine sundu.

Bu çerçevede Sinop mutfak kültürüne katkı sağlaması amacıyla Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri de Gerze’nin geleneksel düğün/bayram helvasını tanıttılar. Öğrenciler, yoğun ilgiyle karşılaştıkları stantta helvanın hikâyesini anlatarak ikram etme fırsatı buldular.

Sinop Lezzetleri Sempozyumu çerçevesinde düzenlenen geleneksel Sinop lezzetleri, yaratıcı Sinop lezzetleri ve öğrenciler arası Sinop lezzetleri olmak üzere üç farklı kategoride yemek yarışması düzenlendiği öğrenilen yarışmalara Gerze Meslek Yüksekokulundan da 6 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Yarışmalar kapsamında Geleneksel Sinop lezzetleri kategorisinde, Zehra Özlen Eryener 3. olurken aynı kategoride Özgür Toy 2. oldu.

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, yarışmaya katılan tüm öğrenciler ile Aşçılık Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Gönül ÇAY’ı, Öğr. Gör. Mesut Mehmet DEMİREL’i ve Öğr. Gör. Ufuk SAMAV’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

AdminAdmin