Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2021 10:18   Güncelleme : 20-05-2021 10:43

"Sendika olarak bizler her daim üyelerimizin yanındayız"

DÜSOİŞ, Gerze’de organizasyon ve düğün salonu sahipleriyle bir araya geldi

"Sendika olarak bizler her daim üyelerimizin yanındayız"

DÜSOİŞ, Gerze’de organizasyon ve düğün salonu sahipleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda genel olarak düğün saloncuları ile organizasyoncuların problemleri konuşulurken, sorunların çözümü noktasında da istişarelerde bulunuldu. 

“Bizler bir meslek grubu olarak DÜSOİŞ sendikası altında toplanarak bir sektör olduğumuzun farkına vardık” diyerek konuşmasına başlayan DÜSOİŞ Karadeniz Bölge Başkanı Ali Bülent Gayret, bu zamana kadar olan süreçte kendi problemlerini kendi içlerinde çözen bir sektör olduklarını, yaşanılan bu süreçte hiçbir sektörün eskisi gibi kendi kendini ifade edebilecek konumda olmadığının gözler önüne serildiğini belirtti.

DÜSOİŞ sendikası olarak amaçlarının sektördeki tüm paydaşlar ile birlikte birleşip kendileri için alınacak olan kararlarda söz sahibi olabilmek olduğunu ifade eden Gayret, “bizler Güvenli Düğün Projesi ile sektörümüze ne kadar değer verip ne kadar önemsediğimizi hem devletimiz ve hem de toplum karşında şeffaf bir şekilde beyan ediyoruz.

Bizler toplumsal mirasın devam etmesi için ve gelecek nesillere eskiden kalma folklor ve geleneklerimizi, hepsinden önemlisi kültürel mirasımız olan evlilik gibi kutsal bir aile yapısını taşıyan bir lokomotif sektörün en önemli parçasıyız.

Bizleri eğlence mekânları ile eş değer görenler sektörümüze farklı bir çerçeveden bakıyorlar.

olarak bizler yaptığımız düğün ve organizasyonlarda bireylerin aile olmasının, akraba dayanışmasının ve en önemlisi de yardımlaşmanın yaşatıldığı, mutlulukların ve sevinçlerin toplumla paylaşıldığı etkinlikleri temsil ediyoruz.

Bir düğün dediğimiz zaman ilk akla sadece eğlence gelebilir ama biz eğlenceden çok bulunduğumuz il ve ilçelerde düğünlerimize iştirak eden, yurdumuzun her köşesinden gelen ve hatta yurt dışından bu aile törenlerine katılan misafirlerimize de ev sahipliği yaparak kültür elçiliği de yapıyoruz.

Bir iş kolu düşünün ki toplu iğnesinden turizme kadar katkısı olsun. Bu vesile ile sektörümüz bünyesinde barındırdığı birçok işkolu ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir çarkın parçasıdır. Böyle güzel ve milletimize faydalı bir sektörü de temsil etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

BİZLER ARTIK SENDİKA ÇATISI ALTINDA GÜVENDE HİSSEDİYORUZ

DÜSOİŞ olarak globalleşen dünyada kendilerini kitlelere temsil edebilmek, yapılan işin ne kadar ciddi ve önemli olduğunu anlatabilmek adına yol almaya karar verdiklerini belirten DÜSOİŞ Sinop İl Başkanı Alper Koç ise, “bizlerin yapmış olduğu bu işleri sıradanlaştırarak ve gerçekten bu işe emek, para ve özveri harcayan meslektaşlarımızı görmezden gelerek, sektör içinde değil de başka işlerin yanında ek iş olarak gören ve izinsiz faaliyet hakkı olmadan yapan kişiler milletimize en büyük haksızlığı yapıyorlar. İşletmesinin faaliyeti olmadığı zamanlarda mekânım boş kalmasın diyerek düğün salonlarımızın işlerini çalan sağdan soldan toplama iki masa ve üç sandalye ile evinin bodrumunda yazın ortaya çıkarmak üzere tuttuğu kına tahtı ile organizasyon işi yaparım diyen merdiven altı olarak tabir etiğimiz organizasyoncular bizleri hem kalite hem de maddi yönden yıpratan mekânlar ve kişilerdir.

Faaliyet konusu dışında çalışan dernek lokalleri, kafe, restoran, çay bahçeleri, kahvaltı salonları, sosyal tesis ve benzeri gibi işletmelerin kendi faaliyet konuları dışına çıkarak düğün, nişan, kına gecesi, sünnet, toplantı, kokteyl gibi işleri yapanların önüne geçmek için sendikamızın tüzüğünün kuruluş amaçlarından olan 3. ve 4. Maddeleri gereği üyelerimizin hukuki haklarını korumak ve yine üyelerimiz açısından haksız rekabetin önlenmesi amacıyla faaliyet gösteren işletmelere devletimizin bizlere vermiş olduğu yaptırımlarla cezai işlemlere kadar taşıyacağımızı bildirmek isteriz.

Bundan sonraki süreçte bu tarz işletmelerin ve kişilerin takibinde olduğumuzu bildirmek isterim.

Bizler artık devletine vergi veren birlikte çalıştığı personelleri ile istihdam sağlayan işletmeler ile bu sektöre sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

DÜSOİŞ Sendikası Gerze Temsilcisi Demet Kurt Çölekçioğlu ise sokakta düğün yapmanın hukuki olarak yasal olmadığını, evlenecek çiftlerin belediye hudutları dışında evlerinin önünde düğün yapabileceğini belirtti.

Organizasyoncunun bir düğünü A’dan Z’ye takip eden kişi olduğunu belirten Kurt, “sendikamızın girişimleri neticesinde Cumhurbaşkanlığı bir sefere mahsus özel ruhsat izni çıkardı. Her düğün salonu sahibinin bir an önce bu belgeleri alması gerekiyor, bundan sonra belgesiz salonlarda bu tarz organizasyonların yapılamayacak” diye konuştu.

AdminAdmin