Güncel
Giriş Tarihi : 19-01-2022 14:07   Güncelleme : 21-01-2022 13:48

Şensoy, "Ben 10 yıl hizmet edeceğim"

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, tamamlanan ve hayata geçireceğini projelerle ilgili açıklamalarda bulundu

Şensoy, "Ben 10 yıl hizmet edeceğim"

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy Vizyon58 kanalında Muzaffer Baltacı’ nın sunumuyla ekranlara gelen Kuzey Rüzgârı programına konuk oldular.

Programda ilçemizde, hayata geçirilen projeler ve planlanan yatırımlar konuşulurken Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, 2023 seçimleriyle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan, programda dolaylı olarak ikinci beş yıla hazır olduğunu, ‘benden öncekiler 10 yıl başkanlık yapmış o halde benim daha 7 buçuk yılım daha var’ diyerek, bir sonraki dönem için aday olacağını da kamuoyuyla bu şekilde paylaşmış oldu.

Bizlerde sorumlu gazetecilik adına Gerze Belediye Başkanının 8 Ocak 2022 tarihinde Vizyon 58 TV ekranlarında yayımlanan Muzaffer Baltacı'nın sunduğu Kuzey Rüzgârı programındaki konuşmalarını siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

Cevat Şensoy, ‘GERZE'MİZİ TÜRKİYE'YE ANLATTIK’

Programda ilçemiz konuşulurken Şensoy, 2019 yılında Belediye Başkanlığı’nın kendisine nasip olduğunu belirterek, hayata geçirilen projeler ve planlanan yatırımla alakalı hizmetlerinin devam ettiğini belirtti.

Şensoy, atıl vaziyette bekleyen Tarihi Zeytinlik Parkı’ nın Millet Bahçesi olarak ilçemize kazandırıldığını kaydederek, “Pazarcıların arabalarını çektiği, tezgâhlarını koyduğu, yıllardır atıl vaziyette duran Zeytinlik Parkı’ nı biz Millet Bahçesi yaptık. Projeyi vekilimize anlattığımızda vekilimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına anlatmamızı istedi. Bize yaklaşık 750 bin lira yardım ettiler, bu 750 bin liranın karşılığında bizler Pazar yerinden başlayıp 6 bin m² lik yeri, 9 T’ nin olacağı yere kadar düzenledik. İçinde seyir terası, kafeterya da var. Geçtiğimiz günlerce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile birlikte açılışını gerçekleştirdik.

Zeytinlik Parkı’ ndaki zeytin ağaçlarını 1964 ile 1967 yılları arasında görev yapmış, CHP’ li Belediye Başkanı olarak seçilen, yüzene kezzap atılıp silahla vurularak öldürülen Muzaffer Mızraklı dikmiş. Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi’ nin girişine de Muzaffer Mızraklı anısına dair olduğunu gösteren bir yazı astık. Bu hareketimiz üzerine bizim karşımızda olan siyasi partilerden bizleri arayıp ağlayanlar oldu”

Hayat Bulmasını İstediği Projelerini Anlattı

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Pazar yeri, enerji tarlası ve GES projelerini de anlattı.

Şensoy, “İlçede her taraf kapalı, bina. Ben diyorum ki ilçede insanların rahat teneffüs edebileceği açık alanlar olsun. Hükümet Konağı’  nın önü boş, hemen yanında PTT var; yeni gelen kaymakamımızın da projeleri var. Burası 8 bin m² lik bir alan, diyoruz ki burayı açık alan yapalım, örnek veriyorum altına 400 araçlık otopark yapalım.

Belediyenin önünde Pazar yerimiz var, onun yerine Modern Pazar Yeri yapacağız. Modern Pazar yerinin alt katına 150 araçlık otopark üstüne GES (Güneş Enerji Sistemi) düşünüyoruz. Bu projeyle ayda 65-70 bin liralık enerjiyi kendimiz üretmiş olacağız, o para cebimize kalmış olacak.

Bunun yanında yine Yaykıl’ da enerji tarlası projemiz var, yaptığımızda ayda 300 bin liraya yakın gelir sağlamış olacak. Gerze’ ye su, su pompaları ile basılıyor, ayda 200-300 bin liraya yakın para belediyeye kalmış olacak. Bir yerin belediyesi ne kadar zenginse o yerin halkı o kadar rahat eder. Zaten belediyecilik gönül işi, biz ilçelerimize aşığız, ilçelerimize hizmet aşığıyız.”

“Ben, 10 yıl hizmet edeceğim”

Benim 7 buçuk yılım daha var, öyle hemen gitmek yok. Bizim eksiğimiz çok, dağın bu yüzünde çok eksik var, hizmet için geldik, daha çalışacağız. Biz hizmet için varız, vatandaş bizi beğenmezse ben bugün bırakırım.

Belediyenin öz kaynaklarıyla 840 bin lira verdik, 6 dönüm otogar yeri aldık, şubat’ ta borcu bitiyor, şimdi de yapmaya başlayacağım. Onun yanında sanayi dükkânları için 6 dönüm daha yer var;  940 bin lira onun da pazarlığını yaptım. Sayın Başkanın zamanında 4 milyon demişlerdi, alamadılar, biz 840 bin liraya aldık. Hükümetle, iktidarla çalışmanın yararı bunlar.

Yaykıl’ da 21 dönüm bir yerimiz var, orayı ihaleye çıkarıp satmayı düşünüyoruz, o parayla da otogarı yapmayı düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede başlayacağız. Pazar yeri projemiz devam ediyor, Uluslararası fondan kredi çıktı, ona da başlayacağız” diye konuştu.

Şensoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı örnek alarak hareket ettiğini belirterek Biz iktidar partisiyiz, bizim Cumhurbaşkanımızı da oraya taşıyan İstanbul Belediye Başkanlığıdır. Bizde ondan gördüğümüz gibi devam ediyoruz, halkımıza hizmet için varız” dedi.

Şensoy, Ak Parti iktidarının gençler için de yatırım ve projeler yaptıklarını kaydederek, “Gerze’ de yüzme havuzu projemiz var, bitmek üzere. Kapalı Spor Salonu yaptık, öğrencilerimiz tüm etkinlikleri, hazırlıklarını kapalı spor salonunda yapacaklar. Semt sahamız, hemen yanında basket sahamız var.

Gerze Merkezde 3 Buçuk Km Asfalt,  9 ‘T’ Yaptık

Doğal gaz çalışmalarından sonra Özel İdare ile protokol imzalayarak Gerze’ de 3 buçuk km’ lik bir yeri asfaltladık. Gençlik Merkezimizin 1 buçuk 2 ay içerisinde ihalesi olacak. Gerze’ nin kuzeye bakan yüzünde 9 tane T ve mahmuz çalışmalarımız bitti, inşallah plajımız çok güzel olacak”  ifadelerini kullandı.

Gerze yangını sonrasında yangın evlerinin yapımında emeği olan dönemin başbakanı Adnan Menderes’in ismini sanat sokağına verdiğini belirten Şensoy, “Gerze’ yi küllerinden inşa eden Adnan Menderes’ in ismi bugüne kadar bir sokağa verilmemiş, bu sene Adnan Menderes’in ismini Sanat Sokağı’ na verdik. Gerze’de çalışmalar devam ediyor, her yeri elden geçirdik. Her gün kafamızda yeni projeler canlanıyor, Gerzeliler bize güvendi, Gerze için ne yapsak az” dedi.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun ile birlikte yapılan program karşılıklı yapılan hediyeleşme ile son buldu.

AdminAdmin